To je to što me zanima!

Zapalio bivšoj automobil jer se nije javljala na mobitel : 'Stavio sam joj hepo kocku pod kotač'

Djevojci je u Bjelovaru iz osvete zapalio automobil te prijetio smrću njoj i njezinim prijateljima. Kaže kako je to učinio jer mu se nije javljala na mobitel
Vidi originalni članak

Prema optužnici, Josip (28) je u kolovozu ove godine oko 3.30 ujutro u Bjelovaru 'otvorenim plamenom i pojačivačem zapalio pvc oblogu stražnjeg dijela automobila Renault Captur te je došlo do topljenja zadnjeg desnog blatobrana, desnog stražnjeg svijetla, stražnjeg spojlera i stražnje desne gume, čime je počinjena šteta od oko 30.000 kuna'.

Istog jutra, oko 4 sata, nazvao je bivšu djevojku te joj rekao da će 'za minutu ona, Ž. i B. letjeti u zrak'. Govorio je o njenom dečku i prijatelju koji su tog trenutka bili s njom u kući i sve su čuli. Državno odvjetništvo zbog toga za Josipa traži godinu dana bezuvjetnog zatvora.

U POTPUNOSTI UNIŠTEN Izgorio automobil kod Kutine: 'Majka i dijete su izašli, vikao sam im da se maknu što prije'

Kako piše danica.hr, Josip je tijekom istrage priznao da je djevojci zapalio auto, ali prijetnje je negira.

- Bio sam s njom u vezi godinu dana, a tog dana jednostavno mi se cijeli dan nije javljala. Ja sam te noći puno popio i zbog toga sam joj odlučio zapaliti auto. Stavio sam hepo kocku kod zadnjeg desnog kotača i jednostavno zapalio automobil - rekao je Josip, koji negira da im je telefonom prijetio riječima koje spominju.

- Istina, nazvao sam je, ali samo da joj kažem da sam joj zapalio auto. Ne znam, doduše, šta sam točno tada govorio jer sam bio pijan, ali znam da nikome nisam prijetio - rekao je.

STAVLJEN POD KONTROLU Požar auta u Zagrebu: Vlasnik stajao skamenjen od šoka...

Tijekom ispitivanja u Državnom odvjetništvu, Josip je rekao kako su sve izmislili ti koji su tog dana bili s njom jer su u dobrim odnosima s njegovom djevojkom, a B. je s njom bio i u ljubavnoj vezi više od deset godina.

Nazvao je sa skrivenog broja 

Djevojka i dvojica muškaraca potvrdili su kako su tog jutra bili zajedno u kući B. u Bjelovaru te su se tamo družili.

- Oko ponoći smo otišli spavati. No, tijekom noći sam odjednom čula kako Ž. viče da nešto gori, te sam istrčala iz kuće i vidjela da njih dvojica vodom polijevaju moj automobil na kojem je gorjela vatra s desne bočne strane kod rezervoara. Nakon što smo ugasili vatru, otišli smo sjesti na terasu kako bi pričekali policiju - ispričala je oštećena. U tom trenutku joj je zazvonio mobitel te je vidjela da je pozivni broj sakriven, ali se ipak javila i stavila razgovor na razglas, Bio je to Josip koji im je prijetio da će ih sve dići u zrak.

VATROGASCI GA UGASILI Požar auta u Splitu: Pucanje guma čulo se kao eksplozija

Optužnica je nepravomoćna i Josip se na nju može žaliti. Dokaže li mu se krivnja u sudskom postupku, mogao bi završiti jednu godinu iza rešetaka. Ostaje i obveza da podmiri štetu nastalu na automobilu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • marley01 08.12.2021.

    Možda bolje da ništa ne kaže.Bit će pametniji.

  • Siva Lubanja 08.12.2021.

    Sitni ljudi se bave sitnim stvarima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare