To je to što me zanima!

Zapalio šefa i ne kaje se, dobio 22 godine zatvora

Damir Ban naljutio se na svog šefa Dražena Murata jer mu je kasnila plaća. Polio je Murata benzinom i zapalio. Preminuo je za desetak dana
Vidi originalni članak

Sudac Ivan Turudić osudio je Damira Bana (52) na 22 godine zatvora jer je okrutno ubio svojega šefa Dražena Murata te mu odredio obvezatno psihijatrijsko vještačenje. Na prethodnom suđenju Damira Bana su osudili na 25 godina. Ban se zbog kašnjenja plaće posvađao s poslodavcem Draženom Muratom, koji se nije obazirao na radnikove prijetnje da će ga ubiti i zapaliti, već mu je rekao da još malo mora pričekati na plaću. Međutim, iznervirani Ban je 28. lipnja 2005. u krugu poduzeća MD Auto u zagrebačkoj Ilici 425 polio vlasnika benzinom i zapalio ga. Murata su ostali zaposlenici uspjeli ugasiti, ali je opeklinama bilo zahvaćeno 80 posto tijela. Nakon desetak dana teško opečeni poslodavac podlegao je ozljedama.
Vrhovni sud je utvrdio da je na tom suđenju dinamika događanja utvrđena točno, no da tijekom postupka nije utvrđeno je li Ban ubio Murata na osobito okrutan način.
U ponovljenom postupku svjedoci i medicinski vještak utvrdili su da je Murat trpio jake bolove, a svjedoci tvrde da je vrištao. Na suvozačevu sjedalu ostali su i tragovi kože.
- Htjeli ste da vaš šef pati - rekao je u presudi sudac Ivan Turudić.
Dodao je kako sudsko vijeće kod Bana nije primijetilo nikakvo kajanje. Sud je kao olakotne okolnosti ocijenio stariju životnu dob osuđenika i njegovu smanjenu ubrojivost zbog alkohola.
- Tako banalan sukob ne može se rješavati na taj način - zaključio je sudac, koji je Banu odredio obvezno psihijatrijsko liječenje.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Cipi_Ri 19.10.2007.

    Ako je sef kontinuirano vrsio neki vid ponizavanja , pritiska na radnika a da je to bilo nepotrebo ... pa verovatno da je covjeku prekipelo... Seeeeeeeeeeeeffffffffffffffffffffeeeeeeeeeeeeee , uzmi bolovanje dok se ne smirim...

  • diki 18.10.2007.

    Sud je ocijenio da zbog alkohola nije bio ubrojiv da mu je da samo 22 godine, a da je kojim slučejm popio 5 litara žestice, možda bi bio i uvjetno osuđen jer nije znao što čini. Vidi molim te pa svaki govnar to može tako napraviti i ubiti. Ovo je namjerno izazvana smrat, namjerno se doveo u stanje alkoholiziranosti i za ngradu treba dobiti Bingo 4o i šlus.

  • otorinolaringolog / ginekolog 18.10.2007.

    šeeeeefffeeee, čitaj

Komentiraj...
Vidi sve komentare