To je to što me zanima!

Zapelo? Linić u proračunu ima 2,5 mlrd. kuna manje nego lani

Ukupni prihodi proračuna u razdoblju 01.01.-31.08.2013. ostvareni su u iznosu od 70,2 mlrd. kn. To je 2,5 milijardi kuna ili 3,5% manje nego u istom razdoblju 2012.
Vidi originalni članak

Ukupni prihodi proračuna u razdoblju 01.01.-31.08.2013. godine ostvareni su u iznosu od 70,2 milijarde kuna. To je 2,5 milijardi kuna ili 3,5% manje nego u istom razdoblju 2012. godine, objavilo je u utorak Ministarstvo financija.

- Prihodi od poreza na dodanu vrijednost, koji su iznosili 26,4 milijarde kuna manji su za 335 milijuna kuna, kao posljedica ulaska u EU s obzirom na to da je došlo do jednomjesečnog pomaka plaćanja ovog poreza pri uvozu robe, u iznosu od 1,4 mlrd. kuna u kolovozu. Najveće očekivano smanjenje ostvareno je kod prihoda od poreza na dobit koji su iznosili 3,8 milijardi kuna ili 1,8 milijardi kuna manje nego prethodne godine, ali prvenstveno kao posljedica poreznih olakšica kojim se poduzetnicima omogućilo da ne plate ovaj porez ako reinvestiraju ostvarenu dobit. Svi ostali prihodi ostvaruju se uglavnom bolje nego u istom razdoblju protekle godine, odnosno u skladu s godišnjim planom - piše u priopćenju Ministarstva.

Plaće i mirovine redovite, likvidnost zadovoljavajuća

- Posebno skrećemo pažnju da je Državna riznica Ministarstva financija u cijelom razdoblju točno u planiranim terminima isplaćivala mirovine, plaće i sve ostale naknade proračunskim korisnicima. Isto tako su do kraja dana izvršavani svi nalozi koje su proračunski korisnici unijeli u sustav Državne riznice vezano za plaćanje svojih materijalnih ili drugih obveza. Da je likvidnost zadovoljavajuća govori i podatak da je saldo trezorskih zapisa u posljednja tri mjeseca smanjen za 2,3 milijarde kuna. Osim toga u protekla tri mjeseca Državna riznica uopće nije koristila bankarske kredite za likvidnost unutar mjeseca već je sve obveze izvršavala unutar planiranih i ostvarenih prihoda - priopćilo je Ministarstvo. 

Idi na 24sata

Komentari 127

  • EraserzgTomica 12.09.2013.

    Vratite nam Škegru!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • denisber 12.09.2013.

    Limiću oderi onima po novčaniku koji su glasali za vas. Pošalji ih na burzu i nek zivkaju ko ribe

  • vekavac 11.09.2013.

    o je liniću uspio si uništiti i ono malo što je ostalo od privrede i zanima me gdje ćeš nam sada ukrasti i kakav porez izmisliti ti i tvoja banda.Gori si od Jove Čaruge.

Komentiraj...
Vidi sve komentare