Obavijesti

News

Komentari 127

Zapelo? Linić u proračunu ima 2,5 mlrd. kuna manje nego lani

Zapelo? Linić u proračunu ima 2,5 mlrd. kuna manje nego lani
1

Ukupni prihodi proračuna u razdoblju 01.01.-31.08.2013. ostvareni su u iznosu od 70,2 mlrd. kn. To je 2,5 milijardi kuna ili 3,5% manje nego u istom razdoblju 2012.

VIDEO

Ukupni prihodi proračuna u razdoblju 01.01.-31.08.2013. godine ostvareni su u iznosu od 70,2 milijarde kuna. To je 2,5 milijardi kuna ili 3,5% manje nego u istom razdoblju 2012. godine, objavilo je u utorak Ministarstvo financija.

- Prihodi od poreza na dodanu vrijednost, koji su iznosili 26,4 milijarde kuna manji su za 335 milijuna kuna, kao posljedica ulaska u EU s obzirom na to da je došlo do jednomjesečnog pomaka plaćanja ovog poreza pri uvozu robe, u iznosu od 1,4 mlrd. kuna u kolovozu. Najveće očekivano smanjenje ostvareno je kod prihoda od poreza na dobit koji su iznosili 3,8 milijardi kuna ili 1,8 milijardi kuna manje nego prethodne godine, ali prvenstveno kao posljedica poreznih olakšica kojim se poduzetnicima omogućilo da ne plate ovaj porez ako reinvestiraju ostvarenu dobit. Svi ostali prihodi ostvaruju se uglavnom bolje nego u istom razdoblju protekle godine, odnosno u skladu s godišnjim planom - piše u priopćenju Ministarstva.

Plaće i mirovine redovite, likvidnost zadovoljavajuća

- Posebno skrećemo pažnju da je Državna riznica Ministarstva financija u cijelom razdoblju točno u planiranim terminima isplaćivala mirovine, plaće i sve ostale naknade proračunskim korisnicima. Isto tako su do kraja dana izvršavani svi nalozi koje su proračunski korisnici unijeli u sustav Državne riznice vezano za plaćanje svojih materijalnih ili drugih obveza. Da je likvidnost zadovoljavajuća govori i podatak da je saldo trezorskih zapisa u posljednja tri mjeseca smanjen za 2,3 milijarde kuna. Osim toga u protekla tri mjeseca Državna riznica uopće nije koristila bankarske kredite za likvidnost unutar mjeseca već je sve obveze izvršavala unutar planiranih i ostvarenih prihoda - priopćilo je Ministarstvo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 127
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C
VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu