To je to što me zanima!

Zara se ispričala zbog pidžame koja kao da je majica iz logora

Ovo nije prvi puta da je Zara optužena za antisemitizam. Dizajneri tvrde kako su im inspiracija za prugastu majicu sa žutom zvijezdom bili šerifi s Divljeg zapada
Vidi originalni članak

Španjolski modni div Zara povukao je iz prodaje prugastu majicu za djevojčice sa žutom zvijezdom jer su se brojni kupci žalili da nalikuje uniformi iz koncentracijskih logora u Drugom svjetskom ratu. Majica, proizvodna u Turskoj, prodavala se samo nekoliko sati u albanskim, francuskim, izraelskim i švedskim online trgovinama. Napomenuli su kako je proizvodnja sporne majice bila marginalna, a sve na zalihama će uništiti.

Zara, koja je u vlasništvu Inditexa, preplavila je Twitter isprikama na svim jezicima. Tvrde kako im je inspiracija za majicu bio šerif s Divljeg zapada, a ne zloglasne žute zvijezde koje su Židovi morali nositi izvan logora. 

- Nakon vaše majice za koncentracijski logor pitam se kada će izaći parfem Ciklon B (plin kojim su ubijali Židove u komorama, op.a.) za one koji žele mirisati poput plinske komore - napisao je jedan korisnik na Facebook profilu Zare

Neki su pozivali da se dizajneru da otkaz, a drugi najavili kako više nikada neće kupovati u Zari. 

Ovo nije prvi put da je Zara optužena za antisemitizam. Još 2007. godine morali su povući torbe iz prodaje jer se jedna žena žalila da simboli na njoj nalikuju svastikama. 

Iz Inditexa su poručili kako poštuju sve kulture i rase te da u njihovoj tvrtki radi više od 180 nacionalnosti. Ponose se kulturološkom razlikom te osuđuju svaki oblik diskriminacije.

Idi na 24sata

Komentari 120

  • kapital3 30.08.2014.

    za ove moderator moras znati sto zele za odgovore ako im se ne svidja ond ate sa svojom maloumnoscu upozaravaju. Kao da su iz amerike.

  • Drug Tito 28.08.2014.

    Nisu oni budale. Prate trendove, povežite ovo malo sa rezultatima nedavnih izbora za europarlament. U cilemu zapadnemu svitu (računajući i rusiju) a pogotovo u europi naglo jačaju desničarske i ultradesne stranke. Čak i ultralive. Marie Lepen, zlatna zora, ovi u mađarkoj itd su sad već ušle u europarlament dok je do prije koju godinu bilo nezamislivo da uopće postoje ili eventualno kao marginalci. Antisemitizam cvate ko nikad prin, doduše iz razumljivih razloga. Španjolci ne znaju šta činit sa arapima i crnima. Nakotilo ih se ko uši. Imaju ozbiljnih problema s njima jer ih tamo prije ni bilo toliko. Francuzi i niki drugi su navikli na crno susistvo. Ovi u zare to ne rade napamet. Pipaju puls tržišta a bolju reklamu nisu mogli smislit. Opet će ove majice na tržište i u puuuno većim količinama. Čak mislim da će postat hit. Živi bili pa vidili.

  • dobro jutro 28.08.2014.

    Oni malo -malo imaju neku aferu,sta nisu kod njih nasli kancerogenu odjecu

Komentiraj...
Vidi sve komentare