To je to što me zanima!

Zarazio se kompjuterskim virusom kroz čip na ruci

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Dr. Mark Gasson ugradio si je čip u ruku. Njime otključava vrata, aktivira mobitel i pohranjuje podatke kao da u sebi ima pravo malo računalo
Vidi originalni članak

Britanski znanstvenik dr. Mark Gasson sa sveučilišta u Readingu zarazio je virusom RFID čip koji si je ugradio u ruku. Taj čip je sofisticirana verzija onoga koji se koristi za kućne ljubimce, otključava vrata, aktivira mobitel i pohranjuje podatke. U svojim eksperimentima, Gasson je pokazao da čip može prenijeti i kompjuterski virus na sve što ga pokuša pročitati. Upozorava da bi se i drugi ugrađeni implantanti, poput pacemakera, teoretski mogli zaraziti istim virusom i otkazati poslušnost. S prednostima tehnologije dolazi i rizik.
- Ako netko može imati pristup implantantu u vašem tijelu, može biti problem - rekao je profesor Rafael Capurro s njemačkog Instituta za informatičku etiku Steinbeis Transfer. On je 2005. godine istraživao zlouporabe medicinskih implantanata.

ČIP KAO LOZINKA ZA RAČUNALO ILI MOBITEL
RFID čip ugrađuje se pod kožu ruke. Uz pomoć RFID tehnologije mogu se otvoriti vrata stana jednostavnim približavanjem ruke čitaču, prijemniku signala ili otključati pristup datotekama u računalu ili mobitelu. Pomoću njega može se pratiti roba i čak ljudi. Ipak, problem je što RFID čip može pročitati svatko tko ima odgovarajući prijemnik.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • Stasha 26.05.2010.

    damage*

  • Virulent87 26.05.2010.

    Sa čime se zarazio, kojim virusom. Trojanski konj ga napo kad je ulazio u auto ?

  • Parsifal 26.05.2010.

    Cyberpunk!

Komentiraj...
Vidi sve komentare