To je to što me zanima!

Zarobila ih je voda: Ovako tata djecu vozi u školu!?

Slatina: Obitelj Marinka Živka iz Medinaca na pet dana je poplava odsjekla od svijeta. Marinko kaže da su ih zaboravili te da im nitko nije pomogao...
Vidi originalni članak

Živimo okruženi barom, a nitko nas nije posjetio i pitao kako nam je, trebali nam što,ogorčen je Marinko Živko iz slatinskoga prigradskog naselja Medinci čija je kuća gotovo pet dana bila usred pola metra dubokog jezera. Od subote do utorka na slatinskom je području palo više od 120 litara kiše. Kanali su se začepili i tolika voda nije mogla oteći.
- Za obiteljsko gospodarstvo i prijevoznički obrt svake godine za vodnu naknadu izdvajam oko 17.000 kuna. Tim sam novcem mogao sam, o vlastitu trošku, pročistiti kanale - ljutit je Živko, čiju je obitelj spašavao viličar koji se jedini mogao probiti kroz poplavljeno dvorište do kuće. Bez njega nisu mogli ni po kruh.
Marinko Živko u ponedjeljak je morao na put. Supruga Mihaela ne vozi viličar pa ni kćeri nisu mogle u školu i vrtić.
- Malo smo se uplašile kad nas je voda okružila jer nismo mogli nikud. Voziti se viličarom iznad vode nije baš normalno, ali bilo je zanimljivo - rekla je Katarina.
Tek na intervenciju virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića, koji je posjetio stradale Medinčane, ispuštene su bijučne vode i stanje je postalo gotovo normalno.

VODA SE POVUKLA, OKO KUĆA OSTALA PUSTOŠ
Više od 200 kuća i gospodarskih objekata, te trećina polja oko Slatine bilo je poplavljeno. Voda se povlači od ponedjeljka. Iza nje ostaje pustoš. U Bakiću stradale su kuća i stolarska radionica Zlatka Srbića. Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić proglasio je elementarnu nepogodu.

TATA NA PUTU
Tata Marinko Živko u ponedjeljak je morao na put. mama Mihaela ne zna voziti viličar pa Katarina (9) nije mogla u školu, a  sestre Karolina (3) i Magdalena (6) nisu bile u vrtiću

Idi na 24sata

Komentari 16

  • CHUPACHABRA 19.05.2010.

    nisu vas zaboravili kisa ce se povuci a i s time voda onda cete moci ici u skolu

  • Teaaa1 19.05.2010.

    Ovo je žalosno ...

  • Florida 19.05.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare