To je to što me zanima!

Zaštitari i zaposlenici Fine su krali novac dok su ga prevozili

Četvorica bivših zaposlenika Fine i dvojica bivših zaštitara su mjesecima tijekom transporta novca iz trezora Fine do bankomata Zabe i RBA krali novac iz kaseta
Vidi originalni članak

Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu nepravomoćno su osudili četvoricu bivših zaposlenika Fine i dvojicu bivših zaštitara Sokol Marića. Osuđeni su bivši zaposlenici Finina Odsjeka za opsluživanje i održavanje bankomata Siniša Vulić (35), Dubravko Šarlija (38), Neven Gotovac (30) i Davor Mrkobrad (42) te bivši zaštitari Zoran Tušek (35) i Mario Carić (39). Svi su dobili uvjetne presude. 

Oni su mjesecima tijekom transporta novca iz trezora Fine do bankomata Zabe i RBA iz kaseta krali novac, piše Jutarnji list. Optužnica je izmijenjena jer se tijekom postupka nije uspio dokazati cijeli iznos za koji ih se teretilo, a radilo se o 1,8 milijuna kuna. 

Prema presudi Gotovac je ukrao najviše novca, ukupno 406.483 kune, dok je Mrkobrad ukaro 274.933 kune. Tušek je uzeo 84.083 kune, carić 59.000 kuna, a Vulić i Šarlija su uzeli najmanje, po 17.000 kuna svaki.

Uz uvjetne presude, sutkinja je presudila da svi oni moraju vratiti novac koji su ukrali.

>>> Više čitajte ovdje

Idi na 24sata

Komentari 50

  • tomopit 17.07.2012.

    uvjetna '? pa trebali bi dobit maximalu jer su iskoristili položaj

  • RenataŠoštarić 17.07.2012.

    Katastrofa od informacija! U jednoj rečenici piše "tijekom postupka nije se uspio dokazati cijeli iznos za koji ih se teretilo", a u sljedećoj u lipu piše koliko je tko maznuo!

  • nikola tesla 17.07.2012.

    ma tribali su i vise uzimati i kad su osjetili da ce ih uhvatiti tribali su i konbi sto su prevozili u staro zeljezo prodati da bude kompletno mozda bi samo jos dobili jedan misec vise uvjeta

Komentiraj...
Vidi sve komentare