To je to što me zanima!

Zaštitio 'Za dom spremni' pa redom tuži sve koji ga koriste

Tomislav Dragun od Peđe Grbina traži 100 tisuća kuna jer je "bez dopuštenja više puta koristio izraz Za dom spremni", a kako piše dalje, pozdrav je od 7. svibnja 2020. vlasništvo njegove udruge
Vidi originalni članak

SDP-ov saborski zastupnik Peđa Grbin je na Twitteru objavio račun koji dobio nakon što je na gostovanju na N1 televiziji koristio u govoru izraz "Za dom spremni".

Na računu piše da ga je izdao dr. sc. Tomislav Dragun, "magistar znanosti monetarno-kreditnih problema, ovlašteni financijski revizor, nezavisni autor i nakladnik".

Naime, on od Grbina traži 100 tisuća kuna jer je "bez dopuštenja više puta koristio izraz Za dom spremni", a kako piše dalje Tomislav Dragun, on je "od 7. svibnja 2020. vlasništvo Hrvatskog uljudbenog pokreta".

USTAVNI SUD SE OČITOVAO Pozdrav 'Za dom spremni' je ustaški, nije u skladu s Ustavom

Time je Peđa Grbin, stoji također uz račun, Dragunu kao opunomoćeniku nanio "poslovnu, publicističku i domoljubnu štetu", a saborski zastupnik dobio je rok za plaćanje od 30 dana.

Dragun inače stalno nekoga tuži, najčešće za milijunske iznose.

Od Jadranke Kosor, Dražena Bošnjakovića i Vesne Pusić svojedobno je potraživao 17,5 milijuna kuna, a mediji su prije desetak godina o njemu objavljivali naslove: “Bjegunac od pravde tuži državu i traži naknadu od 15 milijuna kuna”.

OGLASILI SE PRIOPĆENJEM Odluka suda: Thompson smije pjevati 'Za dom spremni'!

Nakon što je pravomoćno osuđen na četiri godine zatvora zbog kaznenih djela iz područja gospodarskog poslovanja, pobjegao je u Sloveniju i onda tužio državnog odvjetnika i suce koji su ga osudili.

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • krokka 08.06.2020.

    Kaze Plenki da je pozdrav zastitio Racan jos 2003g! I da nije trazio nikakve novce!

  • 08.06.2020.

    A da znanost/obrazovanje mu je iz bivše države!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare