To je to što me zanima!

Zašto ovakva nova Njemačka više nije uzor mnogim Hrvatima

NOVI EXPRESS Zeleni, čijim su radom mnogi Nijemci oduševljeni, sad uvjereno brane sve one institucije prema kojima su sve donedavno bili kritični
Vidi originalni članak

Kad je prije sedam mjeseci u Njemačkoj dogovorena vladajuća koalicija Semafor, nazvana po stranačkim bojama tri vladajuća partnera, kojom je definitivno okončana 16-godišnja vladavina njemačkih demokršćana predvođenih Angelom Merkel, javnost nije bila poslovično podijeljena i nije imala razloga sumnjati u novu vladu. Socijaldemokrati, Zeleni i Liberali iz FDP-a su već u svom koalicijskom programu najavili modernizaciju Njemačke. Fokus je bio na socijalnoj i klimatskoj politici te društvenim reformama i migracijama. No nitko nije mogao ni predvidjeti koliko će inflacija i rast cijena energenata otežati provedbu reformi, a da o agresiji na Ukrajinu, koja je potresla cijeli kontinent, i ne govorimo. Iako se nova vlada u koalicijskom sporazumu obavezala na “restriktivnu politiku izvoza oružja”, Putinovom agresijom odjednom je došlo do ulaganja stotinjak milijardi eura u bolje naoružanje, vojnu opremu i moderniju (sigurniju) komunikaciju.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • NightFury 28.06.2022.

    Bio sam malo na njemačkim forumima. Zeleni provode svakakve restrikcije pod izgovorom "zaštita klime" skupa sa dozom propagande.Najvjv ispunjavaju volju Brisella kao i naš KrDZ.

Komentiraj...
Vidi sve komentare