To je to što me zanima!

Zastupnici o potpunoj zabrani korištenja GMO-a u Hrvatskoj

Gotovo sve županije zabranile su GMO na svojim područjima, pa je logično da se isto zakonski uredi na cijelom području Republike Hrvatske, argumentira Bulj u svom Prijedlogu zakona
Vidi originalni članak

Hrvatski sabor u petak će raspravljati o prijedlogu Mostova zastupnika Mire Bulja da se uvede potpuna zabrana uzgoja, uvoza i stavljanja na tržište genetski modificiranih organizama (GMO) na cijeloj državi, uz ograničenu mogućnost korištenja u medicinske svrhe.

Gotovo sve županije zabranile su GMO na svojim područjima, pa je logično da se isto zakonski uredi na cijelom području Republike Hrvatske, argumentira Bulj u svom Prijedlogu zakona o zabrani genetski modificiranih organizama.

U njegovoj izradi vodio se potrebom zaštite zdravlja i ekološka proizvodnje. U Hrvatskoj je trenutno oko 750.000 hektara neobradivih površina koje su više nego podobne za ekološku proizvodnju, uvjerava zastupnik.

Vlada predlaže Saboru da ne prihvati Buljev prijedlog, objašnjava da ga u "ovom trenutku" ne podržava jer smatra da je u suprotnosti s odredbama važećeg zakonodavstva EU, a njegovim donošenjem nastala bi pravna praznina i hrvatsko zakonodavstvo više ne bi bilo usklađeno s propisima EU.

Buljev prijedlog nisu prihvatili ni nadležni saborski odbori.

Sabor će raspraviti i prijedlog Ivana Lovrinovića i Kluba HSS-a da se izmjeni Zakon o šumama te glasovati o ovaj tjedan odrađenim aktima.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Reptil_1 18.05.2018.

    GMO proizvodi se vec desetljecima prodaju u shoping centrima.Sve ono voce i povrce koje savrseno izgleda je cisti GMO i smece.I sad oni kao nesto "zabranjuju".Opet predstava za ovce.Sve polit benzinom i uzgat.

  • vidum 18.05.2018.

    11 komentara! A na golu guzicu stotine! Nevjerojatno! A ovdje se doslovno radi o našoj SUDBINI! Tako rezultira četvrt stoljeća sustavnog ispiranja mozga.

  • Anarhosindikalist 18.05.2018.

    Kad bi stanovnici pakla čuli moje psovke upućene glasačima HDZa i SDP-a, pakao bi se zacrvenio od stida. HrrrRRRKKK...TPU!

Komentiraj...
Vidi sve komentare