To je to što me zanima!

Zastupnici podržali borbu protiv međunarodne korupcije

Fizičke i pravne osobe kod kojih se utvrdi krivnja moraju biti podvrgnute djelotvornim, razmjernim i odvraćajućim sankcijama, kazala je država tajnica u Ministarstvu pravosuđa i uprave Vedrana Šimundža Nikolić
Vidi originalni članak

Saborski zastupnici podržali su u četvrtak borbu protiv međunarodne korupcije, a koja će se ojačati potvrđivanjem Konvencije o borbi protiv podmićivanja stranih službenika u međunarodnim poslovnim transakcijama.

Konvencija je temeljni instrument OECD-a protiv podmićivanja, nastoji eliminirati davanje mita, aktivnosti onih koji ga nude, obećavaju ili daju bilo kakvu nepripadajuću novčanu ili drugu korist kako bi osigurali komercijalnu prednost , rekla je država tajnica u Ministarstvu pravosuđa i uprave Vedrana Šimundža Nikolić predstavljajući prijedlog potvrđivanja Konvencije.

Svrha je, kako je pojasnila, obvezati države stranke da u svojim nacionalnim zakonodavstvima kriminaliziraju podmićivanje stranih javnih službenika u međunarodnim poslovnim transakcijama kojeg počine fizičke osobe.

SREDIO MU VELIKI POSAO Europski istražitelji dvojicu Hrvata sumnjiče za trgovinu utjecajem i 130.000 eura mita

Fizičke i pravne osobe kod kojih se utvrdi krivnja moraju biti podvrgnute djelotvornim, razmjernim i odvraćajućim sankcijama, dodala je.

Do danas su 45 države postale stranke Konvencije od kojih su 38 članice OECD-a, a pristupanje toj organizaciji je i strateški cilj Hrvatske, istaknula je državna tajnica.

Potvrđivanje Konvencije kao i uključivanje u članstvo OECD-a podržali su i vladajući i oporba.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Luna777 26.10.2023.

    Zna se da je najveći borac protiv korupcije i kriminala u RH naš vrli premijer sa pokvarenim radarima.🤣🤣🤣

  • TVP 26.10.2023.

    Ovdje je podržavanje je jedno a realnost nešto potpuno drugacije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare