To je to što me zanima!

Zastupnici sutra raspravljaju o zakonu koji je predložila Peović

Prije rasprave o zakonima vladini predstavnici izjasnit će se o amandmanima na nekoliko zakonskih prijedloga, a njihovi predlagatelji dobit će priliku objasniti zašto je važno prihvatiti te amandmane
Vidi originalni članak

Hrvatski sabor, koji u petak završava redovno jesensko zasjedanje, sutra će raspraviti tri zakonska prijedloga, dva vladina i prijedlog oporbene zastupnice Katarine Peović (RF) o ispitivanju porijekla imovine i oduzimanju nezakonito stečene imovine.

Svrha je tog zakona, tumači zastupnica, definirati postupak ispitivanja porijekla imovine, omogućiti oduzimanje nezakonito stečene imovine u državno vlasništvo, utvrditi postojanje nerazmjera između imovine i prihoda ispitanika itd. Smatra i da treba poništiti sve privatizacije u kojima je bilo nepravilnosti i pogodovanja te oduzeti svu imovinu za koju njezini vlasnici ne mogu dokazati jesu li je stekli legalno. 

KATARINA PEOVIĆ: 'Izrael bi trebao biti meta oštrih sankcija, desetljećima provode nasilje nad Palestincima'

Vlada navela niz zamjerki na njen zakon

No mali su izgledi da njen prijedlog prođe, s obzirom na to da ga nisu prihvatili saborski odbori za zakonodavstvo i za pravosuđe, a i vlada je u svom mišljenju navela niz zamjerki na njega. Zastupnici će u prvom čitanju raspraviti izmjene Zakona o morskom ribarstvu i o akvakulturi. 

MANJAK RADNIKA Peović i Spajić: Male plaće su hrvatska realnost, izvješće Vlade je 'puno rupa i laži'

Novine koje se predlažu ovim posljednjim odnose se na daljnje unaprjeđenje hrvatskog regulatornog okvira za razvoj akvakulture sukladno novim strateškim smjernicama Europske komisije za održiviju i konkurentniju akvakulturu do 2030. godine.

Prije rasprave o zakonima vladini predstavnici izjasnit će se o amandmanima na nekoliko zakonskih prijedloga, a njihovi predlagatelji dobit će priliku objasniti zašto je važno prihvatiti te amandmane.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • S.T.A.R.K. 14.12.2023.

    Koji lopovi u saboru sjede. Pa nakrali se za tri pokoljenje a u imovinskim karticama sve neka nasljedstva od roditelja

  • PetrKropotkin 13.12.2023.

    Vlada je iznijela niz primjedbi na prijedlog Zakona o ispitivanju porijekla imovine...? Naš puk domaći je u - stanju šoka 😂😂😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare