To je to što me zanima!

Zastupnicima dali palaču, ali oni ju ne žele koristiti

U uređenje 42 ureda za saborske zastupnike u palači Bedeković potrošili su 17 milijuna kuna. Uredili su im kafić i kuhinju te im kupili 'plazme’
Vidi originalni članak

U Demetrovoj 15 u Zagrebu za stotinjak saborskih zastupnika osigurali su izvanredne radne uvjete, no njima se koriste tek rijetki. Palača Bedeković od 1900 četvornih metara, u čiju su obnovu utrošili 17 milijuna kuna, tako i dalje zjapi prazna. Većini zastupnika, očito, više odgovara gužvanje na Markovu trgu, a najčešći izgovor za nekorištenje tih prostora je taj što su im uredi “izvan ruke” iako je Demetrova ulica od Markova trga udaljena samo stotinjak metara.
- Malo je izvan ruke, ali ako se dobro organiziraš, ima i prednosti. Tijekom radnog dana uglavnom sjedim, pa mi dobro dođe malo se prošetati - rekao je Nevio Šetić, jedan od rijetkih HDZ-ovaca koji se uselio u palaču.
SDP-ovci muku muče s nedostatkom prostora. Njihovih 12 zastupnika nema ni stolac, ni na Markovu trgu ni u Demetrovoj.
Uredi za zastupnike smješteni su u prizemlju, na dva kata i u potkrovlju. U jednom uredu ima prostora za jednog do šest zastupnika.
Uz stolove, stolce i ormare uredi su opremljeni i plazma televizorima. Na raspolaganju su im i moderan kafić u prizemlju te čajne kuhinje na katovima, no zasad ih nema tko koristiti.

ŠETIĆ: U DEMETROVOJ ULICI IMA VIŠE MJESTA
HDZ-ovac Nevio Šetić među rijetkima je iz vladajuće stranke koji se uselio u palaču. Kaže da ondje ima mnogo više prostora nego u Saboru.

PANČIĆ: OVO JE NAJBOLJI URED KOJI SAM IMAO U KARIJERI
Bivši ministar Ivica Pančić (SDP) kaže da mu je ured u palači Bedeković najbolji koji je ikad imao, no zimi mu ne odgovara jer se nahladi.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • barkley 10.07.2008.

    Lesar borac za radnička prava?????????????

  • 10.07.2008.

    FUUUUJ !!!!!

  • jedina1 10.07.2008.

    dao Bog da im sin doma dovede zeta

Komentiraj...
Vidi sve komentare