To je to što me zanima!

Zastupnicima u Saboru na glavu istresli hrpu letaka

Letke, u kojima se traži rušenje političke elite, potpisuje Radnička borba. Š. Lučin je rekao da narodu ne bi bilo loše da se 'trava' puši u Saboru
Vidi originalni članak

Usred rasprave o suzbijanju opojnih droga, među saborske zastupnike je s galerije doletjela hrpa papira. Letke potpisuje Radnička borba, a apeliraju na rušenje političke elite. Obrušili su se na pripadnike stranaka za koje tvrde da su vodili politiku na štetu radnika, studenata, nezaposlenih i umirovljenika. Zadnjim zločinačkim potezima nazivaju pripremanje konačne likvidacije brodogradilišta, uvođenje harača, proturadnički Zakon o radu te potpuno ignoriranje studentskih zahtjeva.
- Vi ste direktno krivi za uništavanje na tisuće radnih mjesta i na tisuće života. To vam se neće zaboraviti. No, nećemo dopustiti da uništite i rasprodate brodogradilišta, stvorite zdravstvo i školstvo namijenjeno samo bogatima te otežate ionako teško podnošljive radne i životne uvjete, kao i uvjete studiranja. Uskoro će se pred vašim zbunjenim zastupničkim očima blokiranim fakultetima pridružiti i blokirane tvrornice, ali i blokirane ceste i ulice - stoji u letku Radničke borbe. U Saboru istražuju tko je zastupnike zasuo lecima.
Zastupnici su u četvrtak raspravljali o konačnom prijedlogu Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga. SDP-ov Šime Lučin naglasio je kako neće biti mira dok se u zakon ne uvede kategorizacija lakih i teških droga.
- Lakše se rješava ovisnosti od marihuane nego od duhana- izjavio je Lučin, na što ga je HDZ-ov Boris Kunst upitao propagira li on to da se u saborskom kafiću puši marihuana.
- Gospodine Kunst, ne propagiram ja pušenje marihuane, ali s obzirom na vaše rasprave ne bih bio siguran da hrvatskom narodu ne bi bilo bolje da se u Saboru puši marihuana - odrezao mu je Lučin. Slikovita je bila i njegova kolegica Ingrid Antičević Marinović koja se naglas upitala: Zar je sudbina naših mladih da rade na crno, a troše na bijelo?

Idi na 24sata

Komentari 17

  • stanibas 06.12.2009.

    umjesto letaka trebali su baciti kamenje!!!!!!!!!!!!

  • Voxo 03.12.2009.

    Hehe, ovako prvi put ti zastupnici mogu reći da im je nešto \'palo na pamet\'...

  • MDMA 03.12.2009.

    MAMU VAM ALKOHOLIČARSKU, PIVOVARE SRUŠITI A ONOME TKO POPIJE PIVU ILI BILO KAKAV ALKOHOL JEZIK ODREZATI I U LOGOR STRPATI. BOLJE DA SVI PUŠE TRAVU NEGO DA PIJU, MANJE BI MRTVIH NA CESTAMA I MANJE BI PRETUČENIH ŽENA I MALTRETIRANE DJECE BILO. STOKO PIJANA

Komentiraj...
Vidi sve komentare