Obavijesti

News

Komentari 17

Zastupnicima u Saboru na glavu istresli hrpu letaka

Zastupnicima u Saboru na glavu istresli hrpu letaka
3

Letke, u kojima se traži rušenje političke elite, potpisuje Radnička borba. Š. Lučin je rekao da narodu ne bi bilo loše da se 'trava' puši u Saboru

VIDEO

Usred rasprave o suzbijanju opojnih droga, među saborske zastupnike je s galerije doletjela hrpa papira. Letke potpisuje Radnička borba, a apeliraju na rušenje političke elite. Obrušili su se na pripadnike stranaka za koje tvrde da su vodili politiku na štetu radnika, studenata, nezaposlenih i umirovljenika. Zadnjim zločinačkim potezima nazivaju pripremanje konačne likvidacije brodogradilišta, uvođenje harača, proturadnički Zakon o radu te potpuno ignoriranje studentskih zahtjeva.
- Vi ste direktno krivi za uništavanje na tisuće radnih mjesta i na tisuće života. To vam se neće zaboraviti. No, nećemo dopustiti da uništite i rasprodate brodogradilišta, stvorite zdravstvo i školstvo namijenjeno samo bogatima te otežate ionako teško podnošljive radne i životne uvjete, kao i uvjete studiranja. Uskoro će se pred vašim zbunjenim zastupničkim očima blokiranim fakultetima pridružiti i blokirane tvrornice, ali i blokirane ceste i ulice - stoji u letku Radničke borbe. U Saboru istražuju tko je zastupnike zasuo lecima.
Zastupnici su u četvrtak raspravljali o konačnom prijedlogu Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga. SDP-ov Šime Lučin naglasio je kako neće biti mira dok se u zakon ne uvede kategorizacija lakih i teških droga.
- Lakše se rješava ovisnosti od marihuane nego od duhana- izjavio je Lučin, na što ga je HDZ-ov Boris Kunst upitao propagira li on to da se u saborskom kafiću puši marihuana.
- Gospodine Kunst, ne propagiram ja pušenje marihuane, ali s obzirom na vaše rasprave ne bih bio siguran da hrvatskom narodu ne bi bilo bolje da se u Saboru puši marihuana - odrezao mu je Lučin. Slikovita je bila i njegova kolegica Ingrid Antičević Marinović koja se naglas upitala: Zar je sudbina naših mladih da rade na crno, a troše na bijelo?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.