To je to što me zanima!

Zastupnik Roma posijedio, ali potpisao za Sanadera

Sanader nakon što je potpisao sporazum s Memedijem, pozvao je i predstavnika bošnjačke manjine Šemsu Tankovića, da potpiše sporazum
Vidi originalni članak

U tajništvu HDZ-a potpisan je sporazum HDZ-a i predstavnika romske nacionalne manjine Nazifa Memedija. Memedi je nakon potpisivanja sporazuma rekao da nije trgovao s HDZ-om i da je sinoć na sastanku 22 udruge romske manjine donijeta odluka da će potpisati sporazum s HDZ-om. Memedi je kazao da u slučaju da mandat za formiranje Vlade dobije SDP, Romi će i dalje podržavati Sanadera. Sanader je rekao da se to neće dogoditi.
- Pregovori su bili jako naporni. Evo nisam spavao četiri dana. A i posijedio sam - našalio se Memedi.
Sporazum ima tri točke, a Sanader je kazao da bez obzira što Romi nisu tražili novčanu pomoć i o tome nisu razgovarali, da će HDZ nastaviti politiku pomaganja Romima.
Tako se pohvalio da su u svom mandatu za 500 posto povećali izdvajanja iz proračuna za tu manjinu. Sanader je potom javno pozvao i predstavnika bošnjačke nacionalne manjine Šemsu Tankovića da se predomisli i potpiše sporazum s HDZ-om.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • miro333 29.11.2007.

    zingan je garant dobio primarno pravo na kopanje kontejnera na markovom trgu

  • ani83 29.11.2007.

    cigo bi potpisa i crnom cigi. bez uvrede, salim se :) to nam cini mi se jedino preostaje

  • Tupac 29.11.2007.

    Još zadnjija vijest - ovaj lik nije zastupnik. Barem ne još. Pa pročitajmo i to: \"Zanimljivo je naglasiti da, iako je potpisao sporazum sa HDZ-om, Nazif Memedi još nije saborski zastupnik. Naime, u Murskom će se Središću 9. prosinca najvjerojatnije ponoviti izbori gdje na biralište izlazi 40 glasača. Razlika između Memedija i druge kandidatkinje manjinske liste svega je trideset glasova. U DIP-u napominju kako će sutra biti poznat i češki i slovački kandidat u Saboru. Sutra naime stižu glasovi tri Čeha koji su glasovali u Zadru, te bi oni mogli odlučiti o pobjedniku. Ili možda ne, jer upravo toliko glasova trenutačno vodi Zdenka Čuhnjil. Ako se slučajno dogodi da se glasovi izjednače to će biti presedan, jer u izbornim pravilima ne postoji naputak što tada učiniti.\" (http://vijesti.hrt.hr/ShowArticles.aspx?ArticleId=36785). Koja bi to bila fora da ovaj lik uopće ne postane zastupnik! Haha, nervoza je takva da potpisuju i one koji nisu ni sigurni zastupnici! Zna se!

Komentiraj...
Vidi sve komentare