To je to što me zanima!

Zastupnike će se kažnjavati ako ne budu dolazili u Sabor

Saborski zastupnici kažnjavat će se financijski svaki put kad neopravdano izostanu u dane kad Hrvatski sabor zasjeda umanjivanjem iznosa paušala (od 1500 kuna) za iznos dnevnice
Vidi originalni članak

 Zastupnici su u petak u Hrvatskom saboru glasovali o dosad raspravljenim točkama. Među ostalim, izglasali su prijedlog izmjena Zakona o obvezama i pravima državnih dužnosnika sa 76 glasova za, 28 suzdržana te tri glasa protiv. Prema tom Zakonu, čije izmjene je predložio Most, saborski zastupnici kažnjavat će se financijski svaki put kad neopravdano izostanu u dane kad Hrvatski sabor zasjeda umanjivanjem iznosa paušala (od 1500 kuna) za iznos dnevnice. Prihvaćen je amandman Odbora za Ustav da se zastupnici kažnjavaju za svaki neopravdani izostanak kad Sabor zasjeda, a ne samo za dan kad se glasuje. Zastupnici će morati pravdati izostanak u slučaju bolesti liječničkom potvrdom, a opravdanim izostancima smatrat će se smrtni slučaj u obitelji, sudski poziv te prisustvovanje raznim manifestacijama i skupovima na koje je zastupnik pozvan.

Predloženi zakon propisuje i da zastupnici koji su dužnost obnašali do tri mjeseca neće imati pravo na naknadu plaće kad im prestane dužnost, oni koji zastupnici budu od tri mjeseca do godine dana imat će pravo na tri mjeseca pune i tri mjeseca polovice plaće, a samo zastupnici sa stažom duljim od godine dana imat će kao i do sada pravo na naknadu plaće 6+6.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • Lun@ 777 23.04.2017.

    Nije li žalosno da ima onih djelatnika koje prisilom moraš kažnjavati da dođu na posao. Pa Bože gdje toga ima, kakve li nelogičnosti, dobivaju tako velike plaće i povlastice, a ne dolaze na posao. Pitam se zar su zastupnici posebna kasta? Tragično je gledati kako su Sabornice prazne, tek 10-tak zastupnika u njima. Probajte ne doći na posao dva dana bez velikog opravdanja, bolovanja - slijedi vam momentalni otkaz. Očito ima jednakijih od jednakih, a to su naši političari.

  • PATRICIA 21.04.2017.

    Jake li kazne...u mp3...

  • ursuss 21.04.2017.

    kad radnik ne dođe tri dana na posao otkaz..a ovi....licemjeri i dangube ( većina- čast izuzecima..) neki su već u inventaru Sabora, još samo da ih u kolicima ili krevetu donesu....

Komentiraj...
Vidi sve komentare