To je to što me zanima!

Zatvorenici štrajkali glađu zbog grubosti policajca

POŽEGA: Oko stotinjak zatvorenika odbijalo je uzimati hranu jer je pravosudni policajac pretukao njihovog kolegu. Za prosvjed je bilo još razloga...
Vidi originalni članak

Zatvorenici požeške kaznionice započeli su štrajk u četvrtak navečer zbog grubosti policajaca. Oko stotinjak zatvorenika odbijalo je uzimati hranu ujutro i navečer, a na štrajk su se odlučili jer je pravosudni policajac pretukao zatvorenika. Iz Uprave za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa poslana je odmah ekipa koja je obavila inspekcijski nadzor. Razgovarali su sa zatvorenicima koji su odbijali uzimati hranu. M. Šimunović, načelnik Odjela osiguranja kaznionica i zatvora Središnjeg ureda Uprave za zatvorski sustav, potvrdio je da je dio zatvorenika najavio tihi prosvjed, a povod je bio što je pravosudna policija primijenila mjere prisile. Razloga za prosvjede u kaznionici je, kažu, nekoliko: navodno su to loši uvjeti života, dotrajali sanitarni čvorovi, skupa zatvorska kantina i slaba prehrana. Mario Šimunović rekao je da je inspekcijski nadzor središnjeg ureda potvrdio kako je primjena sile službenika pravosudne policije bila prekoračenje ovlasti. - Sud će donijeti odluku što dalje s tim - naglasio je Šimunović.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • n-n-a 25.04.2008.

    ne triba im nista dati pa ako vole neka gladuju , prvo vani naprave kakav zlocin onda ocekuju da imaju A kategoriju i nemjte ih tuci jer oni su nekoga ubili ili otrovali sa d-o-gom , oni su zlocinci i koliko su oni neduznih tukli ili ubili , otrvali pa onda sta ocekuju da im se nesto napravi a to placamo mi radnici od naseg poreza.( nedajte im nista jer su to zasluzili )

Komentiraj...
Vidi sve komentare