To je to što me zanima!

'Zatvori li Njemačka granice, to bi mogli učiniti i ostali u EU...'

Najmanje 16 šefova država ili vlada razgovarat će o tom pitanju na neformalnom radnom sastanku u nedjelju u Bruxellesu na poziv predsjednika Europske komisije Jean-Claudea Junckera...
Vidi originalni članak

Austrijski vicekancelar Heinz-Christian Strache rekao je u subotu kako očekuje lančanu reakciju širom Europske unije ako Njemačka zatvori granice za izbjeglice.

"To je logična posljedica, spremni smo za to i slično ćemo zaštiti naše granice", rekao je Strache za austrijsku televiziju, dodajući da Italija poduzima slične mjere.

"Ne može se ponovno dopustiti novi migrantski val kao onaj koji smo doživjeli 2015.", rekao je.

POJAČANE KONTROLE Stiže novi val? Zbog migranata naša policija nabavlja dronove

Najmanje 16 šefova država ili vlada razgovarat će o tom pitanju na neformalnom radnom sastanku u nedjelju u Bruxellesu na poziv predsjednika Europske komisije Jean-Claudea Junckera.

Nekoliko zemalja bojkotirat će sastanak, a neslaganje Rima i Berlina čini dogovor malo vjerojatnim.

Sastanak je organiziran uoči Europskog vijeća potkraj idućeg tjedna i u trenutku kada je njemačka kancelarka Angela Merkel pod velikim pritiskom bavarskog CSU-a da zauzme stroži pristup prema ilegalnoj imigraciji.

MERKEL I MACRON: "Migrante treba vratiti u zemlje u kojima su ušli u EU"

Strache je rekao da se Europska unija mora usredotočiti na učinkovitu kontrolu vanjskih granica kako bi zaustavila ilegalnu imigraciju.

Strache se nedavno sastao s talijanskim ministrom unutarnjih poslova Matteom Salvinijem koji je isključio mogućnost da će Italija početi puštati migrante u EU a da ih prije ne registrira. 

Rim se protivi tome da se migrante vraća u države članice koje su ih prve registrirale.
 

Idi na 24sata

Komentari 57

  • Cipelcug 25.06.2018.

    Probleme treba rješavati tamo gdje su nastali. Ukinuti parazitiranje mladim i zdravim ljudima na račun poreznih obveznika. Potrebno je samo malo bolje pogledati životnu dob migranata i to da ljudi dolaze bez dokumenata.

  • 24.06.2018.

    To više nisu migranti i migracije nego SEOBA NARODA,nadam se da će to političari shvatit

  • intellectus 24.06.2018.

    Njemačka definitivno ruši EU i sve to iz svojih hitlerovskih interesa. Ne zaboravimo i svjetski ratovi koje je provocirala i uzrokovala Njemačka su počeli iz istih hegemonističkih razloga. Hitler je osvajao vojno, a merkelica privredno, ali su diktatura i ucjenjivanje ostali isti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare