To je to što me zanima!

Zatvorili ga s 14 i nevin u zatvoru trunuo 16 godina

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Thaddeusa Jimeneza, tada 13-godišnjaka, osudili su za ubojstvo koje nije počinio. Bio je u zatvoru 16 godina. Oslobodili su ga nakon novih dokaza
Vidi originalni članak

Kao 13-godišnjaka Thaddeusa Jimeneza iz Chicaga optužili su za ubojstvo, za koje je on tvrdio da nije počinio. Sudili su mu kao odraslome, a sa 14 su ga poslali u zatvor na čak 45 godina. Nakon 16 godina Thaddeusa su oslobodili jer su brojni svjedoci u slučaju ubojstva promijenili iskaze. Sa 30 godina Thaddeus je napokon slobodan čovjek. S oduševljenjem je poletio majci u zagrljaj čim ju je vidio u dvorani punoj novinara. On je najmlađi Amerikanac kojeg su oslobodili ovako teške kazne. Za brutalno ubojstvo, za kojeg su krivo sumnjičili Jimeneza, sad su osudili Carlosa Torresa.
- Sretan sam što sam živ. Nadam se da će moj slučaj biti primjer na kojem će drugi učiti i da će se ubuduće istrage provoditi detaljnije - rekao je Thaddeus američkim novinarima. Da Jimenez nije kriv, tužiteljstvo je sasvim slučajno otkrilo jer su ponovno otvorili njegov slučaj pošto su se pojavili novi dokazi.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • wiky 14.05.2009.

    katastrofa,jadan ćovjek,ja bi te ljude dala dozivotno u zatvor koji su ga nepravedno osudili na 16 godina..............

  • thrys 07.05.2009.

    jadan... pola djetinjstva i mladost proveo je u zatvoru. Ne mogu ni zamisliti što mu je moralo biti u glavi kad je znao da leži ni kriv ni dužan.

  • DODTI 07.05.2009.

    kod nas ni janteži krimainalci nemogu odležati 16 god a kod njih može i nevin

Komentiraj...
Vidi sve komentare