To je to što me zanima!

Zatvorili im vladiku: Vjernici policiji vikali 'Ustaše, ustaše!'

Po cijelom Nikšiću odjekuju detonacije, nakon što su odbijene odvjetničke žalbe na pritvor osam svećenika i vladike, koji su sinoć uhićeni zbog molitvene šetnje koja okupila tisuće vjernika unatoč zabrani okupljanja
Vidi originalni članak

Nekoliko ljudi je ozlijeđeno, a više njih je uhićeno tu neredima koji su se večeras odigrali na ulicama Nikšića.

Ulice su pune policije i prosvjednika koji su preplavili ulice grada nakon što su odbijene odvjetničke žalbe na pritvor osam svećenika i vladike Joanikija.

Ljuti građani, među kojima je najviše vjernika, bijesni su izašli na ulice ovog crnogorskog grada, a policija je u jednom trenutku na njih bacila suzavac. Prosvjednici su uzvratili gađajući policiju kamenjem i skandirali su "Ne damo svetinje", "Pustite vladiku" i pjevali "Ustala je Crna Gora, svetinja se branit mora, Milo lopove".

U jednom trenutku su prosvjednici policiji vikali "Ustaše, ustaše", a onda su se čule detonacije.

Novosti javljaju da među ozlijeđenima ima i djece, koja su također među prosvjednicima.

Prosvjedi su i u Podgorici, gdje ulicama jure auti okićeni crnogorskim zastavama, a crnogorski mediji javljaju da prosvjednici za ovo nemaju blagoslov mitropolije crnogorsko-primorske.

Svećenici pravoslavne crkve privedeni su sinoć na saslušanje i određen im je pritvor u trajanju od 72 sata. Vladika i svećenici su uhićeni oko 22 sata zbog molitvene šetnje koja okupila nekoliko tisuća vjernika usprkos zabrani okupljanja.

Inače, već neko vrijeme su odnosi crnogorskih vlasti i pravoslavne crkve na rubu 'rata', a uhićenjem vladike Joanikija tenzije između Vlade Mila Đukanovića i Crkve mogle bi postati još dublje.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • bolna_istina 14.05.2020.

    Leguša- osoba koja je krenula leće, Ustaša- osoba koja je ustala iz npr kreveta.

  • zemuncevic 14.05.2020.

    Ustali i Crnogorci da se riješe velikosrpske spc !!!!

  • zeljkic 14.05.2020.

    što reć, o ustašama i izvan naših granica, čista paranoja

Komentiraj...
Vidi sve komentare