To je to što me zanima!

Zatvorska forma: Vidošević je vježbom i dijetom skinuo 4 kg

Kao i Radimir Čačić prije njega, Nadan Vidošević odlučio je iskoristiti vrijeme iza rešetaka kako bi se doveo u formu. Zbog higijene je tražio i novog cimera...
Vidi originalni članak

Ovako mentalno jakog pritvorenika u posljednjih 20 godina u zagrebačkom zatvoru, neslužbeno saznajemo, nisu imali.

U tri mjeseca u istražnom zatvoru Vidošević je skinuo tri, četiri kile. Ne zbog loše hrane nego je sam, kao i Radimir Čačić prije njega, odlučio iskoristiti vrijeme iza rešetaka kako bi se doveo u formu. Vidoševiću je nakon uhićenja u studenome 2013. godine trebalo neko vrijeme da se privikne na novu situaciju. Iz vile je dospio u ćeliju.

Prvi cimer nije imao razvijene higijenske navike pa je Vidošević zatražio novog. Uprava zatvora izašla mu je u susret. U početku nije koristio pravo da dva sata na dan šeta zatvorskim dvorištem, no poslije kraće adaptacije odlučio je izlaziti na zrak. Vježbanje je spojio s dijetom i rezultati su vidljivi.

Tako Vidoševiću ni produženje istražnog zatvora za još dva mjeseca neće teško pasti. U pritvoru ostaje kako ne bi mogao utjecati na svjedoke.

Organizirao zločinačku skupinu

Uskok, podsjećamo, sumnjiči Vidoševića da je osmislio i organizirao zločinačku skupinu u HGK koja je zlorabila položaj i izvlačila novac iz Komore. Vidošević je bio mozak, smatra Uskok, a članice skupine voditeljica Službe za financijsko-računovodstvene poslove HGK Josipa Mladinov i Vidoševićeva desna ruka Zdenka Peternel. Obje su također u istražnom zatvoru. Peternel kako ne bi utjecala na svjedoke, a Mladinov, koja nije dala ostavku u HGK, i kako ne bi mogla ponoviti nedjelo.

Sud je na zahtjev Uskoka blokirao svu poznatu Vidoševićevu imovinu. Zbirka umjetnina procijenjena na 38 mil. kuna smještena je u depo Muzeja suvremene umjetnosti. Blokiran je i vozni park obitelji Vidošević - Mercedesi, Mini Cooper, Smart te tvrtka vrijedna 2,5 milijuna kuna.

Idi na 24sata

Komentari 153

  • Zorba 25.02.2014.

    Gramzljivci su mentalno jaki, to je pravilo...Ja vjerujem da ni sada ne skida osmjeh s lica, jer on je psihopat nezasit u svojoj pohlepi...Uostalom gospodja psihijator je kazala da se radi o bolesnoj osobi koja sje uvjek samoj sebi trebala dokazivati svoju moc.

  • Zorba 25.02.2014.

    Ne bih ja njega drzo u zatvoru ni minute, nego bih ga pustio na siroka vrata, ALI KAKO? Oduzeo bih mu svu imovinu, pokretnu i nepokretnu, smjestio ga u stan od cetrdeset kvadrata, a dao bih mu cak i zaposlenje - na porti neke firme s 2.000 kuna place.

  • petar4veliki 16.02.2014.

    Svi ovi koji su pokrali Hrvatsku državu i njene građane,a to se vrlo dobro zna koji su i koje će se još otkriti,treba nagraditi.I to ne novčano,već jednim lijepim dugim izletom na devastirani goli Otok i dati im šansu da ga ponovno obnove u uvjetima koji su nekad vladali tim otokom.Tek kad bi ga lijepo izgradili i obnovili imali bi šansu na otoku i stanovati i to na duže vrijeme.Meni bi također moeao biti isti kao nekad,pa da vidimo koji od njih bi onda imao više kondicije i lijepšu liniju tijela.Dok im se to ne omogući ,ništa od pravednih kazni koje ih slijede za sve što su učinili za nas i našu Hrvatsku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare