Obavijesti

News

Komentari 153

Zatvorska forma: Vidošević je vježbom i dijetom skinuo 4 kg

Zatvorska forma:  Vidošević je vježbom  i dijetom skinuo 4 kg
3

Kao i Radimir Čačić prije njega, Nadan Vidošević odlučio je iskoristiti vrijeme iza rešetaka kako bi se doveo u formu. Zbog higijene je tražio i novog cimera...

VIDEO

Ovako mentalno jakog pritvorenika u posljednjih 20 godina u zagrebačkom zatvoru, neslužbeno saznajemo, nisu imali.

U tri mjeseca u istražnom zatvoru Vidošević je skinuo tri, četiri kile. Ne zbog loše hrane nego je sam, kao i Radimir Čačić prije njega, odlučio iskoristiti vrijeme iza rešetaka kako bi se doveo u formu. Vidoševiću je nakon uhićenja u studenome 2013. godine trebalo neko vrijeme da se privikne na novu situaciju. Iz vile je dospio u ćeliju.

Prvi cimer nije imao razvijene higijenske navike pa je Vidošević zatražio novog. Uprava zatvora izašla mu je u susret. U početku nije koristio pravo da dva sata na dan šeta zatvorskim dvorištem, no poslije kraće adaptacije odlučio je izlaziti na zrak. Vježbanje je spojio s dijetom i rezultati su vidljivi.

Tako Vidoševiću ni produženje istražnog zatvora za još dva mjeseca neće teško pasti. U pritvoru ostaje kako ne bi mogao utjecati na svjedoke.

Organizirao zločinačku skupinu

Uskok, podsjećamo, sumnjiči Vidoševića da je osmislio i organizirao zločinačku skupinu u HGK koja je zlorabila položaj i izvlačila novac iz Komore. Vidošević je bio mozak, smatra Uskok, a članice skupine voditeljica Službe za financijsko-računovodstvene poslove HGK Josipa Mladinov i Vidoševićeva desna ruka Zdenka Peternel. Obje su također u istražnom zatvoru. Peternel kako ne bi utjecala na svjedoke, a Mladinov, koja nije dala ostavku u HGK, i kako ne bi mogla ponoviti nedjelo.

Sud je na zahtjev Uskoka blokirao svu poznatu Vidoševićevu imovinu. Zbirka umjetnina procijenjena na 38 mil. kuna smještena je u depo Muzeja suvremene umjetnosti. Blokiran je i vozni park obitelji Vidošević - Mercedesi, Mini Cooper, Smart te tvrtka vrijedna 2,5 milijuna kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 153
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C