To je to što me zanima!

Zaustavili su buseve: Oko 200 djece nema prijevoz do kuće

Vlasnik Slavonija busa Franjo Matijašević kazao je kako se nastavlja vršiti teror koji je, prema njegovim riječima, diktiran iz konkurentske prijevozničke firme
Vidi originalni članak

Učenici, njih 200 s područja Velike i Jakšića kod Požege prvog dana nakon Uskršnjih blagdana ostali su bez autobusnog prijevoza, jer su inspektori Ministarstva prometa i veza u utorak koncesionaru Slavonija Bus iz Novog Grada s autobusa poskidali registarske pločice. 

- Ovo je neviđen teror kojeg inspektori provode po naputku iz Zagreba samo da bi me istisnuli s ovog područja, a vezano za dug kojeg imaju prema moćnicima Autobusno prometnog poduzeća Požega (APP). Sa spomenutim općinama imam ugovore kakve imam u nekoliko općina na području Brodsko-posavske županije i s cijenama nižim za 50 posto od dotadašnjeg prijevoznika APP-a, koji su na tom području važeći, ali ne i u Požegi. Prije dva mjeseca počela je inspektorska hajka na mene i moje djelatnike.U šezdeset dana napravili su 25 kontrola, isto toliko i zapisnika što drugima ne urade godinama. Očito je da sam APP-u trn u oku i sada inspektori moraju odraditi posao za neke koje su APP-ovci zadužili. Koriste ovu smjenu ministara, no, nisu tu ministri u igri već oni koji žive u njihovoj sjeni dobro se bogateći. Znam pojedince koji su svake godine ovdje u Požegi gosti APP-a za Grgurevo. Veliki je novac u pitanju kojeg za subvenciju prijevoza dobivaju prijevoznici i s tim istim novcem sada žele uništiti nas male prijevoznike - rekao je Franjo Matijašević, vlasnik tvrtke Slavonija Bus. 

- Imam samo dva autobusa i s njih su mi skinuli registarske pločice, roditelji me neprestano zovu, jer njihova djeca neće u APP-ove autobuse, ne znaju kako da djecu pošalju u školu. Strahuju zbog toga što izostaju s nastave, jer nema još mnogo do kraja školske godine, tko će im opravdati izostanke. Njih ne zanima to što mi inspektori uporno pogrešno ispisuju zapisnike u kojima navode da vozim redovnu umjesto posebnu liniju za koju imam ugovor s općinama. Ne mogu shvatiti da u jednoj državi isti ugovori u jednoj županiji vrijede, a u drugoj ne - rekao je Franjo Matijašević. 

Još nema odgovora iz ministarstva

Mladen Ajduk, djelatnik Ministarstva mora prometa i infrastrukture kojeg Matijašević drži odgovornim za novonastalu situaciju nije se želio očitovati o ovom problemu rekavši kako nema ovlasti razgovarati s novinarima, uputivši nas na glasnogovornicu ministarstva od koje je zatraženo očitovanje u svezi učeničkog prijevoza s područja Velike i Jakšića. Odgovor se očekuje.

- Ogorčeni smo na sve ovo. Očito ne funkcionira pravna država, čim se nekome dozvoljava da manipulira drugima, pa i inspektorima. Jako nam je poznato kakav je monopol držao APP i bili smo sretni kada smo dobili jeftinijeg prijevoznika, posebno mi koji imamo više srednjoškolaca. Mi smo danas morali ići po svoje dijete u Požegu, ali ako ovako nastave neka budu sigurno da ćemo se mi roditelji organizirati da zaštitimo sebe i svoju djecu - rekla je Željka Grgić, majka srednjoškolca iz Velike.

Idi na 24sata

Komentari 80

  • pero peric 12.04.2012.

    ..evo i cijene karte busa u 1 smijeru od Zagreba do Pozege koja kod APP-Pozega kosta 122.00 KN,a kod Croatia busa kosta 115.00 KN a za tu razliku od 7.00 KN kupim si sok....Iduci put putujem Croatia busom....

  • marijana- 11.04.2012.

    jo nije ni gospodin Franjo bez putra na glavi, gleda samo svoju korist, a to mnogi znaju koji se voze SB..ufff

  • jarunos 11.04.2012.

    I na kraju tko je bolji a tko losiji, app ili slavonija bus?? tko ima bolje i kvalitetnije buseve,jeftinije...nek napisu slavonci iz Pozege i Broda koji znaju o tome bolje nego mi iz drugih djelova Hrvatske.

Komentiraj...
Vidi sve komentare