Obavijesti

News

Komentari 80

Zaustavili su buseve: Oko 200 djece nema prijevoz do kuće

Zaustavili su buseve: Oko 200 djece nema prijevoz do kuće
1

Vlasnik Slavonija busa Franjo Matijašević kazao je kako se nastavlja vršiti teror koji je, prema njegovim riječima, diktiran iz konkurentske prijevozničke firme

VIDEO

Učenici, njih 200 s područja Velike i Jakšića kod Požege prvog dana nakon Uskršnjih blagdana ostali su bez autobusnog prijevoza, jer su inspektori Ministarstva prometa i veza u utorak koncesionaru Slavonija Bus iz Novog Grada s autobusa poskidali registarske pločice. 

- Ovo je neviđen teror kojeg inspektori provode po naputku iz Zagreba samo da bi me istisnuli s ovog područja, a vezano za dug kojeg imaju prema moćnicima Autobusno prometnog poduzeća Požega (APP). Sa spomenutim općinama imam ugovore kakve imam u nekoliko općina na području Brodsko-posavske županije i s cijenama nižim za 50 posto od dotadašnjeg prijevoznika APP-a, koji su na tom području važeći, ali ne i u Požegi. Prije dva mjeseca počela je inspektorska hajka na mene i moje djelatnike.U šezdeset dana napravili su 25 kontrola, isto toliko i zapisnika što drugima ne urade godinama. Očito je da sam APP-u trn u oku i sada inspektori moraju odraditi posao za neke koje su APP-ovci zadužili. Koriste ovu smjenu ministara, no, nisu tu ministri u igri već oni koji žive u njihovoj sjeni dobro se bogateći. Znam pojedince koji su svake godine ovdje u Požegi gosti APP-a za Grgurevo. Veliki je novac u pitanju kojeg za subvenciju prijevoza dobivaju prijevoznici i s tim istim novcem sada žele uništiti nas male prijevoznike - rekao je Franjo Matijašević, vlasnik tvrtke Slavonija Bus. 

- Imam samo dva autobusa i s njih su mi skinuli registarske pločice, roditelji me neprestano zovu, jer njihova djeca neće u APP-ove autobuse, ne znaju kako da djecu pošalju u školu. Strahuju zbog toga što izostaju s nastave, jer nema još mnogo do kraja školske godine, tko će im opravdati izostanke. Njih ne zanima to što mi inspektori uporno pogrešno ispisuju zapisnike u kojima navode da vozim redovnu umjesto posebnu liniju za koju imam ugovor s općinama. Ne mogu shvatiti da u jednoj državi isti ugovori u jednoj županiji vrijede, a u drugoj ne - rekao je Franjo Matijašević. 

Još nema odgovora iz ministarstva

Mladen Ajduk, djelatnik Ministarstva mora prometa i infrastrukture kojeg Matijašević drži odgovornim za novonastalu situaciju nije se želio očitovati o ovom problemu rekavši kako nema ovlasti razgovarati s novinarima, uputivši nas na glasnogovornicu ministarstva od koje je zatraženo očitovanje u svezi učeničkog prijevoza s područja Velike i Jakšića. Odgovor se očekuje.

- Ogorčeni smo na sve ovo. Očito ne funkcionira pravna država, čim se nekome dozvoljava da manipulira drugima, pa i inspektorima. Jako nam je poznato kakav je monopol držao APP i bili smo sretni kada smo dobili jeftinijeg prijevoznika, posebno mi koji imamo više srednjoškolaca. Mi smo danas morali ići po svoje dijete u Požegu, ali ako ovako nastave neka budu sigurno da ćemo se mi roditelji organizirati da zaštitimo sebe i svoju djecu - rekla je Željka Grgić, majka srednjoškolca iz Velike.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu