To je to što me zanima!

Novi pokolj u SAD-u: Petero mrtvih i više od 20 ranjenih

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Sve je počelo kada je prometni policajac zaustavio osumnjičenog, no ovaj ga je ubio i potom ukrao kamion američke poštanske službe i nastavio nasumično pucati u ljude
Vidi originalni članak

Raste broj žrtava masovne pucnjave u Teksasu. Prema posljednjim podacima pet osoba je ubijeno, a više od 20 je ranjeno u pucnjavi u gradovima Midland i Odessa na zapadu Teksasa, a među ubijenima je i napadač.

Policija navodi da je osumnjičeni koji je ubijen u pucnjavi, bio bijeli muškarac star oko 30 godina. Vlasti su prvotno vjerovale da se radi o dva napadača u dva vozila no načelnik policije u Odessi Michael Gerke rekao je na konferenciji za novinare u subotu navečer kako se vjeruje da je bio sam.

Gerke je kazao kako je napadač poznat policiji od ranije no nije žeilo spekulirati o mogućim motivima napada.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Napadač je bio na putu iz Midlanda za Odessu kada ga je policija nešto iza 15 sati po lokalnom vremenu zaustavila na cesti, kazao je Gerke. Pucao je u policajca i potom pobjegao vozilom prema Odessi. Odvezao se do prodavaonice Home Depot gdje je otvorio vatru na prolaznike.

"U jednom je trenutku ukrao poštanski kombi i napustio svoje vozilo", kazao je Gerke.

Nastavio je voziti praćen policijom prije nego što se zabio u parkirano vozilo u blizni kinodvorane u Odessi gdje je u razmjeni vatre s policijom ubijen.

Na objavljenoj video snimci vidi se kako posjetitelji kino dvorane vrište i bježe.

 U pucnjavi je poginulo pet osoba, a 21 osoba je ranjena. Upucana su i tri policajaca, jedan iz Odesse, jedan iz Midlanda i službenik državne policije.

Od 13 osoba koje su dopremljene u lokalnu bolnicu jedna je preminula, sedam je životno ugrođeno, dvoje teže ozlijeđeno a dvoje je obrađeno i pušteno.

Jedno je dijete prebačeno u drugu bolnicu.

Napadač je bio naoružan puškom, kazala je policija.

 

Ovo je druga masovna pucnjava u Teksasu ovoga mjeseca. Prije samo četiri tjedna, naoružani čovjek ubio je 22 osobe u masovnoj pucnjavi u El Pasu, smještenom oko 285 milja zapadno od Odesse.

Demokratski predsjednički kandidat porijeklom iz Teksasa Beto O'Rourke reagirao je u subotu na vijest o novoj masovnoj pucnjavi izjavivši: "Moramo okončati ovu epidemiju."

Oglasio se i teksaški guverner Greg Abbott.

"Užasnut sam ovim besmislenim i kukavičkim napadom. Nudimo nepokolebljivu podršku žrtvama, njihovim obiteljima i svim ljudima Midlanda i Odesse. Država Teksas i Ministarstvo javne sigurnosti usko surađuje s lokalnom policijom oko pružanja pomoći," kazao je Abbott.

Idi na 24sata

Komentari 87

  • TamnaZvijezda 01.09.2019.

    Kako je krenulo, Amerikanci će se pobiti u međusobnim pokoljima, Rusi će uništiti sami sebe i na žalost, neke istoćne zemlje u pokusima naoružanja. Kad se to desi ostaje nam samo Izrael.

  • HDZ-SDP smeća, lopovi 01.09.2019.

    uh dobro je, da je policiji poznat od prije..

  • 01.09.2019.

    Zločinci nemaju ni rase, vjere, oni su jednostavno ubojice. Ako ćemo statistički gledati otkada bilježi povijest bijeli ljudi su najviše ubili nedužnih ljudi: Genocid u Sjevernoj Ameriki, Južnoj Ameriki, karibima, Africi, Australiji, Prvi i Drugi svjetski rat to su učinili samo izabrani i samohvalivljivi narciosidni bolje rečeno najveći ubojice, razbojnici,pljačkaši BIJELCI. Ovo je povijesna nepobitna istina, i ovo je dika bijelog čovjeka-zločinca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare