To je to što me zanima!

Zavarit će 1300 šahtova jer im Vodovod duguje milijune kuna

Primošten: Načelnik Općine Primošten rekao je kako Vodovod i odvodnja plaćaju naknadu Županijskoj upravi za ceste, a njima ne žele. Tvrdi da duguju milijune kuna
Vidi originalni članak

Stipe Petrina, načelnik Općine Primošten, i komunalno redarstvo odlučili su zavariti 1300 šahtova, jer im Vodovod duguje nekoliko milijuna kuna.

- Onemogućit ćemo im očitavanje vodovodnih brojila i više nitko od Primoštenaca neće plaćati vodu. Sva druga javna i privatna poduzeća koja ovdje polažu nadzemne i podzemne instalacije potpisala su s Općinom  ugovore i plaćaju pravo služnosti 50 kuna po metru dužnom za svaku pojedinačnu instalaciju, te stalnu godišnju naknadu za pravo služnosti od 10 kuna po metru dužnom. Što je najgore, Vodovod i odvodnja istu naknadu plaća Županijskoj upravi za ceste, a nama neće - kaže načelnik Petrina koji će osobno predvoditi radove na zatvaranju šahtova. 

Višemilijunski dug za komunalnu naknadu i odvoz smeća hotelskog poduzeća Primošten d.d. utjerao je tako što je rovokopačem presjekao prilaznu cestu za Marinu Kremik, a nekoliko stotina tisuća kuna za pravo služnosti od Odašiljača i veza, HT-a i Vipneta utjerivao je tako što je osobno motornom pilom prerezao električne stupove preko kojih su napajali svoja postrojenja na brdu Gaj iznad Primoštena i još im bagerom prekopao prilaznu cestu. Zbog spora oko naknade za pravo služnosti Primošten već pet godina nema televizijskog ni radijskog signala, pa ne bi bilo čudno da se isti scenarij ponovi u slučaju Vodovoda i da Primoštenci ostanu bez vode. 

Zbog odbijanja plaćanja naknade primoštensko Komunalno redarstvo je od Vodovoda već zatražilo uklanjanje svih šahtova s općinskih javnih površina. Čeka se da istekne zadani rok i onda kreće akcija zavarivanja. Zbog dugogodišnjih nesuglasica Općina je davno zatražila istupanje iz ovog javnog poduzeća, u kojem je sama vlasnik 7,2 posto udjela, te želi sama organizirati vodoopskrbu i odvodnju na svom području.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • henric35 14.05.2011.

    svaka čast zna čovjek posao kad bi ih bilo više bilo bi nam svima bolje

  • gazipas 13.05.2011.

    Svaka čast načelniče! Zbog ovakvih stavova imate moj glas za bilo koju državničku funkciju se kandidirali. Da je ovaj čovjek bio premijer umjesto Sanadera, svi lopovi bi odavno bili u zatvoru, ribari bi lovili ribu u našem ZERP-u, nezaposlenost bi bila 3-4%, javna poduzeća bi poslovala pozitivno i sa dobiti, unutrašnjeg duga ne bi bilo, a MMF bi nas na koljenima molio da i mi uzmemo koji kreditić, ne bi ministri svaka tri mjeseca trčali u New York po plaće i mirovine. Dolje bagra HDZ-ovska!

  • Nisam Taj 13.05.2011.

    Kad bi se Petrina ukljucio u izbore za premijera moj glas bi svakako dobio !!! Ovo sto je on napravio od Primostena treba biti uzor svima,ide protiv drzave koja je nesposobna i uspjeva u svemu sto naumi.Iako ga pokusavaju kocit u Primostenu i uzet vlast HDZ-ovci mu mogu samo zavidit na uspjehu.Od jedne opcine koja je bila u dugu sa prevelikim gradskim aparatom napravio je uspjesnu malu zajednicu i sve sto cini cini samo za boljitak njenih gradjana sto HDZ ne moze progutat nikako.Petrina uspjesno pokazuje strukturama vlasti u RH koliko su nesposobne ali su zato svjetski prvaci u pljuvanju i onemougacavanju postenog rada.HDZ zeli od njega napraviti kriminalca i stalno ga tuze za nesto kako bi gubio vrijeme po sudovima a njega skinuli ne po nekom svom dobrom programu boljitka nego po njihovoj staroj politici unistit postenom covjeku reputaciju kako bi izgubio dobar glas ili ga okarakterizirat kao kriminalca,mi dobro znamo tko je najveca kriminalna organizacija u Hrvatskoj gospodo iz HDZ-a.Za vas je Cosa Nostra vrtic,vi ste sebi uzeli drzavu dok ti jadni Talijani drmaju nekim Brooklynom,vecina cete vi po zatvorima zavrsit samo jos malo bagro lopovska !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare