To je to što me zanima!

Zavirite u 'tunel': Prvi pogled u cijev novog zagrebačkog rotora

Riječ je o podvožnjaku dugom 280 metara u smjeru istok - zapad koji ima dvije tunelske cijevi. Njime će se automobili spuštati ispod kružnog toka kojim će prolaziti samo vozila u lokalnom prometu
Vidi originalni članak

PIXSELL-ovi fotografi ušli su u cijev novog zagrebačkog rotora koji je u završnoj fazi obnove, točnije, trenutno se na njemu novi tunel priključuje na postojeće prometnice.

Riječ je o podvožnjaku dugom 280 metara u smjeru istok - zapad koji ima dvije tunelske cijevi. Njime će se automobili spuštati ispod kružnog toka kojim će prolaziti samo vozila u lokalnom prometu.

Tramvaji će također voziti gornjim dijelom, kao i dosad, pješački režim se također neće mijenjati. Rotor će biti proširen izdvojenim trakama za desno skretanje. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Imat će semafore, kao i biciklističke staze. Postavit će se i vertikalna signalizacija na ulazu u kružni tok pa u samom rotoru neće biti preplitanja.

Dovršavanjem ovog projekta iz rotora će se eliminirati 60 tisuća vozila, 60 posto od onoga koliko ih danas dnevno prođe tim najprometnijim raskrižjem u Hrvatskoj.

Početkom tjedna na remetinečkom rotoru stvorio se prometni krkljanac zbog nove privremene regulacije, a gužve će se stvarati idućih mjesec i pol dana. Situacija se promijenila zbog zatvaranja jednog traka na privremenoj prometnici, u smjeru Novog Zagreba. 

ZAGREB: ZATVORILI JEDAN TRAK Totalni kaos na rotoru: Tako će biti idućih mjesec i pol dana...

Voditelj projekta rekonstrukcije Goran Radić za Večernji list objasnio je kako je počela završna faza obnove, odnosno priključivanje novog tunela na postojeće prometnice.

- Novi podvožnjak na kojem smo radili sad moramo spojiti na cestu. Petnaestak dana trajat će sad radovi na skidanju za Novi Zagreb, onda se selimo prema mostu i tako ukrug. Mjesec i pol će otprilike to trajati - kazao je Radić pa odmah zamolio za strpljenje jer sve se polako privodi kraju.

BANDIĆ NAJAVIO: 'Rotor otvaramo iduće godine u travnju, gužvi više neće biti...'

Radovi bi trebali trajati do travnja sljedeće godine, a kako je voditelj projekta rekonstrukcije Goran Radić već najavio, mogli bi biti gotovi i prije zadanog datuma.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • smijeh 13.09.2019.

    Cim je kamgrad u radovima tu je popapano dosta love sa strane!!!

  • perogovernalo 13.09.2019.

    Sad ce za koji dan biti, zatvoreno radi popravka ili sanacije. Rodjaci zamaglili dobar dio betona, cementa, sljunka. Ma talijanska mafija im nije ravna.

  • musakax 13.09.2019.

    ....U tunelu usred grada

Komentiraj...
Vidi sve komentare