To je to što me zanima!

Zavjera: Ipak su izmislili pandemiju svinjske gripe?

EU parlament istražuje je li pandemija svinjske gripe izmišljena. Ministar otkazao narudžbu nove doze cjepiva zbog jako malog odaziva građana
Vidi originalni članak

Europski parlament zahtijeva da se hitno istraži je li pandemija svinjske gripe lažirana te umiješanost farmaceutskih tvrtki u svjetsku kampanju cijepljenja protiv virusa H1N1. Rezoluciju o hitnoj istrazi donijela je Zdravstvena komisija Europskog parlamenta, a, kako piše Slobodna Europa, njome se traži transparentnost u istrazi korupcije između Svjetske zdravstvene organizacije, farmaceutske industrije i znanstvenika. Dr. Wolfgang Vodarg, epidemiolog i predsjedavajući odbora parlamenta EU za zdravstvo, prvi je posumnjao na moguću zavjeru. Pandemiju nove gripe ocijenio je kao “jedan od najgorih medicinskih skandala stoljeća” te dodao kako cjepivo nije dovoljno ispitano pa se ne zna kakve su posljedice. Darko Milinović, ministar zdravstva, otkazao je švicarskom Novartisu narudžbu 1,160.000 doza cjepiva protiv svinjske gripe. Pošiljku je morao otkazati zbog malog odaziva zainteresiranih. HZZO naručio je 1,5 milijuna doza cjepiva za 70 milijuna kuna. Hrvatskoj je dosad dostavljeno 340.000 doza, a potrošeno svega 10.000. Milinović je objasnio kako je napravio sve što je mogao da bi uvjerio građane kako je cijepljenje najbolja zaštita, ali interesa, kako kaže ministar, jednostavno nema. Ne misli više trošiti novac za promidžbu.


'ODBIO SAM POMOĆ POLITIKE DA ME VRATI NA POSAO'
Dr. Srećko Sladoljev je suspendiran nakon što je upozorio ministra o mogućnosti sklapanja štetnog ugovora pri nabavi neprovjerenog cjepiva protiv svinjske gripe. Sad je kod kuće do pravorijeka jer je odbio posredovanje politike u poslovima pravosuđa.


CIJEPIO SE PROTIV SVINJSKE GRIPE U PROSINCU 2009.

Ministar Darko Milinović cijepio se protiv svinjske gripe početkom prosinca u Zavodu za javno zdravstvo Ličko-senjske županije u Gospiću. S ministrom su na cijepljenje došli roditelji i obitelj.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • trešnja 11.01.2010.

    Mogao se ministar \"cijepiti\" i sa fiziološkom rastopinom,pa rekli da je cijepivo! Mi to ne možemo dokazati! Koliko ja znam, večini zdravstvenog osoblja ne pada na pamet nikakvo cjepljenje.Kad čujem ovaj otpor na tu farmaceutsko-medicinsku izmišljotinu...jedino što konačno mogu reči:\"Ipak se kreče!!\"

  • almaminjo 11.01.2010.

    ...pa dobro jutro, treba istražiti i ptičiju gripu i ostala sranja koja WHO i farmaceutske kompanije koriste za bogaćenje

  • 10.01.2010.

    ...SAMO DA POHVALIM VRLE NAŠE NOVINARE KOJI SU BESPOGOVORNO SUDJELOVALI U ISPIRANJU MOZGA U NAJVEĆOJ SVJETSKOJ PREVARI U ZADNJE VRIJEME...HVALA..

Komentiraj...
Vidi sve komentare