To je to što me zanima!

Završili nadzor Udruge Hrabro dijete: Utvrdili kaznena djela

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nekoliko ljudi u Udruzi, koji nisu imenovani, počinilo je kaznena djela. Na računu Udruge je pronađeno 4,38 mil. kn, a za liječenje Nore potrošeno je relativno malo
Vidi originalni članak

U radu humanitarne udruge Hrabro dijete, koja je skupljala novac za Noru Šitum, bilo je kaznenih djela i dio prikupljenog novca je nestalo o čemu će Ministarstvo financija obavijestiti Državno odvjetništvo, izjavio je to u srijedu pomoćnik u Ministarstvu financija Branko Šegon. Ministarstvo je provelo nadzor nad udrugom, a Šegon je rekao da je bilo pojedinaca koji su počinili kaznena djela tijekom prikupljanja i trošenja novca. Ipak nije htio konkretno reći o kome se radi. Izvijestio je da inspekcija na računu udruge Hrabor dijete trenutačno zatekla 4,38 milijuna kuna, a da je za liječenje Nore Šitum u inozemstvu utrošeno relativno malo novca. Šegon je još dodao: "Ne možemo reći da je tu bilo rasipnog i bahatog trošenja". 

Tužno je i žalosno što su se novci trošili za nešto drugo, a ne za bolesnu djecu, rekla je Norina majka Đana

Podsjetimo, roditelji Nore Šitum posumnjali su da je iz udruge Hrabro dijete nestao dio novca jer su čelnica udruge Jasminka Žužić i njena suradnica Đurđa Aleksić prikazale da su skupili samo nešto više od dva milijuna kuna i obitelji nije htjela dati izvode uplata.  

Ministarstvo će sve materijale dostaviti DORH-u 

Inspekcija Ministarstva je svojom istragom utvrdila da se skupilo gotovo duplo više od toga. U roku od nekoliko dana Ministarstvo će sve materijale dostaviti DORH-u koji će ocijeniti hoće li i protiv koga podnijeti kaznene prijave.

Naš posao je završen, a ako će Državno odvjetništvo bude smatralo da je potrebno učiniti još neke radnje i provjere, u kontekstu našeg nadzora, ono će nas obavijestiti i mi ćemo postupiti – najavio je Šegon.

"Žao nam je što su trošili novac koji nisu smjeli"

- Tužno je i žalosno što su se novci trošili za nešto drugo, a ne za bolesnu djecu. Čekamo izvješće DORH-a jer imamo saznanja da su novci primani i na privatne račune pa ćemo tek onda vidjeti koliko je skupljeno za Noru. Još jednom ponavljamo, žao nam je što su trošili novce koje nisu smjeli, novac bolesne djece - rekla je Đana Atanasovska, majka Nore Šitum. 

Nitko iz udruge Hrabro dijete nije se javljao na telefon kako bi prokomentirali nalaze inspekcije Ministarstva financija.

Idi na 24sata

Komentari 394

  • ben hur panonius 05.12.2013.

    gdje god se pojavi novac pojave se i lešinari sa hijenama..to je tako sramotno bez obzira za koga se skuplja pomoć,kad god sam u mogućnosti pomognem bez posrednika i to preporučujem..

  • coco-paris 05.12.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • bulog55gmdg 05.12.2013.

    Sva sreća da imamo puno humanitarnih i ostalih udruga koje skupljaju lovu, samo za koga??

Komentiraj...
Vidi sve komentare