Obavijesti

News

Komentari 394

Završili nadzor Udruge Hrabro dijete: Utvrdili kaznena djela

Završili nadzor Udruge Hrabro dijete: Utvrdili kaznena djela
14

Nekoliko ljudi u Udruzi, koji nisu imenovani, počinilo je kaznena djela. Na računu Udruge je pronađeno 4,38 mil. kn, a za liječenje Nore potrošeno je relativno malo

VIDEO

U radu humanitarne udruge Hrabro dijete, koja je skupljala novac za Noru Šitum, bilo je kaznenih djela i dio prikupljenog novca je nestalo o čemu će Ministarstvo financija obavijestiti Državno odvjetništvo, izjavio je to u srijedu pomoćnik u Ministarstvu financija Branko Šegon. Ministarstvo je provelo nadzor nad udrugom, a Šegon je rekao da je bilo pojedinaca koji su počinili kaznena djela tijekom prikupljanja i trošenja novca. Ipak nije htio konkretno reći o kome se radi. Izvijestio je da inspekcija na računu udruge Hrabor dijete trenutačno zatekla 4,38 milijuna kuna, a da je za liječenje Nore Šitum u inozemstvu utrošeno relativno malo novca. Šegon je još dodao: "Ne možemo reći da je tu bilo rasipnog i bahatog trošenja". 

Tužno je i žalosno što su se novci trošili za nešto drugo, a ne za bolesnu djecu, rekla je Norina majka Đana

Podsjetimo, roditelji Nore Šitum posumnjali su da je iz udruge Hrabro dijete nestao dio novca jer su čelnica udruge Jasminka Žužić i njena suradnica Đurđa Aleksić prikazale da su skupili samo nešto više od dva milijuna kuna i obitelji nije htjela dati izvode uplata.  

Ministarstvo će sve materijale dostaviti DORH-u 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Inspekcija Ministarstva je svojom istragom utvrdila da se skupilo gotovo duplo više od toga. U roku od nekoliko dana Ministarstvo će sve materijale dostaviti DORH-u koji će ocijeniti hoće li i protiv koga podnijeti kaznene prijave.

Naš posao je završen, a ako će Državno odvjetništvo bude smatralo da je potrebno učiniti još neke radnje i provjere, u kontekstu našeg nadzora, ono će nas obavijestiti i mi ćemo postupiti – najavio je Šegon.

"Žao nam je što su trošili novac koji nisu smjeli"

- Tužno je i žalosno što su se novci trošili za nešto drugo, a ne za bolesnu djecu. Čekamo izvješće DORH-a jer imamo saznanja da su novci primani i na privatne račune pa ćemo tek onda vidjeti koliko je skupljeno za Noru. Još jednom ponavljamo, žao nam je što su trošili novce koje nisu smjeli, novac bolesne djece - rekla je Đana Atanasovska, majka Nore Šitum. 

Nitko iz udruge Hrabro dijete nije se javljao na telefon kako bi prokomentirali nalaze inspekcije Ministarstva financija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 394
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora