To je to što me zanima!

Zbog 42 neupisana učenika svi učenici su bojkotirali prvi sat

Bojkotu su se odazvali svi učenici srednje škole "Braća Radić" u Kaštel Štafiliću jer su se htjeli solidarizirati s neupisanim učenicima. Ravnatelj ih je molio da se vrate
Vidi originalni članak

Učenici četvrtih razreda u Srednjoj školi "Braća Radić" u Kaštel Štafiliću u četvrtak ujutro su bojkotirali prvi sat nastave. Slobodna Dalmacija javlja kako su se bojkotu odazvali svi učenici jer su se htjeli solidarizirati s 42 neupisanih učenika prvog razreda. 

Ravnatelj ih je zamolio da se vrate na drugi sat te je nastava normalno održana. Sastanak Školskog odbora zaposlenika najavljen je za 13 sati, a tada će se odlučivati o sudbini profesora. 

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović uputio je dopis Uredu državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji. 

U dopisu se navodi da se 42 učenika, koji su protupropisno upisani u Srednju školu "Braća Radić" Kaštel Štafilić-Nehaj, mogu upisati sukladno njihovom uspjehu u prethodnom obrazovanju, interesima i sposobnostima kako bi najkasnije do 10. rujna krenuli redovito na nastavu. Ministar je naveo i kako čini sve da bi učenicima omogućio nastavak školovanja. 

Idi na 24sata

Komentari 85

  • user_26733 07.09.2012.

    ok, bodovanje učenika da se nebi solidna dvojka upisala na pravo, ali nebi smjeli ograničiti djecu da se nemogu baš nigdje upisati, pa di toga ima,. sam prolazak osnovne trebao bi značiti da ideš u srednju, a sad da nema nigdje bodovnog praga za takve učenike sramota i jedan veliki previd.

  • tweety! 06.09.2012.

    Meni nije jasno zašto se roditelji nisu na vrijeme pobrinuli da im djeca upišu zanimanja za koja imaju bodove, dakle trogodišnju strukovnu školu, nego je trebalo doći do ovakve zbrke?!

  • fridan 06.09.2012.

    Ma šta je vama? Donose li se zakoni za magarad ili za ljude...za koga kad se ne poštuju. Radi po zakonu čovječe šta ti je.

Komentiraj...
Vidi sve komentare