To je to što me zanima!

Zbog dinosaura putovao 1000 km, nije mu ni malo bilo teško

Marinu (8) ispunio se san da vidi životinje koje voli više od svega. Iz Osijeka je otišao u park dinosaura u Funtanu kraj Poreča. Dječak zna sve o dinosaurima
Vidi originalni članak

Ovo je triceratops, ovo T-rex, ovo spinosaur, oduševljeno je uzvikivao Marin Barišić (8), autistični dječak iz Osijeka, kad je stigao u park dinosaura u Funtanu kraj Poreča.

- Toliko voli dinosaure i zna sve o njima da mi nije bilo teško prijeći s njim više od 1000 kilometara od Osijeka i natrag da vidi ovaj čudesni park. Probudio se već u 4 sata pa smo krenuli. Stalno je putem govorio: ‘Dinosauri, park, stižemo’, a kad smo nakon 5,5 sati stigli, njegovu oduševljenju nije bilo kraja - kaže tata Marijo.

Obišli su park nekoliko puta i Marin je upamtio svih 30-ak dinosaura i njihova imena. Ušao je i u repliku jajeta. U parku ga je dočekao šef Anthony Martinović i 18 dinosaura u prirodnoj veličini koji se pomiču i riču. Marin je kupio DVD s dinosaurima i prvo što je rekao bilo je: “Tekst čitao Marinko Leš.”

- Morali smo mu kupiti i nekoliko gumenih dinosaura i majicu. Od 4 pa sve do 15 sati nije ništa jeo od uzbuđenja. Čak se okupao u moru, ulovio raka i opet se vratio u park - rekao je tata sretan što je 24sata ispunio želju njegovu sinu. Jer, kaže otac, mali Marin ne zna u koju školu ide, ne zna kako mu se zove tata, ali zna sve o dinosaurima, koje neizmjerno voli.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • TomislavaBarisic 12.07.2011.

    Odgovor za vasco : moram reći da je novinarka to malo nespretno napisala,preciznije,od Osijeka do Funtane ima cca 550 km,pa je mislila u dolasku i odlasku 1000 km i nije putovao preko Dubrovnika...Prije nekoliko dana bio je tekst o Marinu u "24 sata", gdje je rečeno da je taj park bio u Osijeku te da je Marin od jutra do mraka i onda bio u posjetu istoimenom parku.

  • tajnamoja 12.07.2011.

    To je bilo u Osijeku, zašto nije išao?

  • vasco 12.07.2011.

    1000 km. aaaaa, išli su preko Dubrovnika?

Komentiraj...
Vidi sve komentare