To je to što me zanima!

Klemma su odveli u pritvor, u četvrtak ide pred suca istrage

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Bivši specijalac, predsjednik Krovne Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata te direktor i vlasnik tvrtke Klemm Security uhićen je u srijedu oko 16.30 sati
Vidi originalni članak

Policija je u srijedu oko 16.30 sati uhitila Josipa Klemma , bivšeg specijalca, predsjednika Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Orao te direktora i vlasnika zaštitarske tvrtke Klemm Security.

Pretres stana, auta i tvrtke

Klemmov odvjetnik Branko Šerić je bio u Klemmovom stanu gdje je svjedočio pretresu stana i automobila.

Zatim je pretres preseljen u Klemmovu tvrtku koja je nedaleko od stana.

- Porezna uprava je napravila kontrolu Klemmovog poslovanja u vrijeme radnog vremena. Pretres je bio nepotreban jer bi ionako dostavili dokumentaciju koja se od nas traži - rekao je Šerić.

Nakon pretresa sjedišta Klemmove tvrtke, Klemma su nešto prije 23 sata prevezli u pritvor , a u četvrtak će ga izvesti pred suca istrage .

Šerić: Prema novom KZ-u ovo nije kazneno djelo

- Prema novom Kaznenom zakonu, ovo za što terete mog klijenta, nije nikakvo kazneno djelo - rekao je Šerić.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sumnja se da je Klemm, od početka 2005. do sredine 2007. u Zagrebu, kao direktor jednog trgovačkog društva iz Zagreba, nalagao neosnovana plaćanja sa žiro-računa tog društva na žiro-račune više drugih trgovačkih društava. Ta društva su trgovačkom društvu uhićenika, prema prethodnom dogovoru, izdavala račune za neobavljene usluge.

U policiji navode da za kaznena djela terete još jednog muškarca koji je zasad nedostupan hrvatskoj policiji .

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nezakonito si pribavio 3,2 milijuna kuna?

Na stranicama Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu stoji kako postoje osnovane sumnje da je Klemm počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti , dok kod drugog uhićenika, 55-godišnjaka, postoji sumnja u pomaganje u počinjenju tih kaznenih djela.

- Postoje osnove sumnje da je uhićenik, od početka 2005. do sredine 2007. u Zagrebu, kao direktor jednog trgovačkog društva iz Zagreba, nalagao neosnovana plaćanja sa žiro-računa tog društva na žiro-račune više drugih trgovačkih društava , koja društva su trgovačkom društvu uhićenika, prema prethodnom dogovoru, izdavala račune za neobavljene usluge.

Ujedno, postoje osnove sumnje da je uhićeniku u tome pomagao drugoprijavljeni, na način da je pronalazio odgovorne osobe raznih trgovačkih društava i s njima dogovarao da trgovačkom društvu uhićenika izdaju  račune za neobavljene usluge . Nakon što bi plaćanje bilo izvršeno, po nalogu drugoprijavljenog, odgovorne osobe tih društava podizale bi novčana sredstva i predavali mu ih, a drugoprijavljeni ih je predavao uhićeniku.

Na opisani način uhićenik si je pribavio imovinsku dobit u iznosu od najmanje 3.244.121,73 kn , za koji je oštetio trgovačko društvo u kojem je odgovorna osoba - stoji na internetskim stranicama ŽDO-a .

Prije dva tjedna ispitao ga USKOK

Podsjetimo, Josip Klemm je prije dva tjedna ispitan u USKOK-u zbog zajma od 4,142.966 kuna odobrenog KK Cibona kako bi se platila odšteta KK Zagreb za prelazak košarkaša Darija Šarića u Cibonu. Klemm je tada izjavio kako je taj transfer bio samo jedno od usputnih pitanja.

- Ne znam uopće u kojem sam svojstvu ispitan: svjedoka ili osumnjičenog, nisam ništa shvatio - rekao je tada Klemm.

Idi na 24sata

Komentari 512

  • mlinovi cv 18.04.2014.

    ali evo ga on se vec prijeti na sudu sa 900 zaposelnika hihiihi a udruge sve na njegovoj strani vrijeme je da se proceslaju sve udruge cim one stite kriminalce sigurno i same rade posteno a udruga vise ni broja neznas koda da nas 100 milijuna hihihiih sramota od drzave

  • letavica 17.04.2014.

    Pa u moru lopova nitko ne propušta priliku.

  • kormilar 17.04.2014.

    Evo još jednog tipičnog hrvatskog poduzetnika; malo po zakonu, malo van zakona. Jedino USKOK i DORH stvaraju probleme.

Komentiraj...
Vidi sve komentare