Obavijesti

News

Komentari 512

Klemma su odveli u pritvor, u četvrtak ide pred suca istrage

Klemma su odveli u pritvor, u četvrtak ide pred suca istrage
8

Bivši specijalac, predsjednik Krovne Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata te direktor i vlasnik tvrtke Klemm Security uhićen je u srijedu oko 16.30 sati

VIDEO

Policija je u srijedu oko 16.30 sati uhitila Josipa Klemma , bivšeg specijalca, predsjednika Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Orao te direktora i vlasnika zaštitarske tvrtke Klemm Security.

Pretres stana, auta i tvrtke

Klemmov odvjetnik Branko Šerić je bio u Klemmovom stanu gdje je svjedočio pretresu stana i automobila.

Zatim je pretres preseljen u Klemmovu tvrtku koja je nedaleko od stana.

- Porezna uprava je napravila kontrolu Klemmovog poslovanja u vrijeme radnog vremena. Pretres je bio nepotreban jer bi ionako dostavili dokumentaciju koja se od nas traži - rekao je Šerić.

Nakon pretresa sjedišta Klemmove tvrtke, Klemma su nešto prije 23 sata prevezli u pritvor , a u četvrtak će ga izvesti pred suca istrage .

Šerić: Prema novom KZ-u ovo nije kazneno djelo

- Prema novom Kaznenom zakonu, ovo za što terete mog klijenta, nije nikakvo kazneno djelo - rekao je Šerić.

Pokretanje videa...

Bogdan Blotnej/24sata VIDEO

Sumnja se da je Klemm, od početka 2005. do sredine 2007. u Zagrebu, kao direktor jednog trgovačkog društva iz Zagreba, nalagao neosnovana plaćanja sa žiro-računa tog društva na žiro-račune više drugih trgovačkih društava. Ta društva su trgovačkom društvu uhićenika, prema prethodnom dogovoru, izdavala račune za neobavljene usluge.

U policiji navode da za kaznena djela terete još jednog muškarca koji je zasad nedostupan hrvatskoj policiji .

Pokretanje videa...

Bogdan Blotnej/24sata VIDEO

Nezakonito si pribavio 3,2 milijuna kuna?

Na stranicama Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu stoji kako postoje osnovane sumnje da je Klemm počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti , dok kod drugog uhićenika, 55-godišnjaka, postoji sumnja u pomaganje u počinjenju tih kaznenih djela.

- Postoje osnove sumnje da je uhićenik, od početka 2005. do sredine 2007. u Zagrebu, kao direktor jednog trgovačkog društva iz Zagreba, nalagao neosnovana plaćanja sa žiro-računa tog društva na žiro-račune više drugih trgovačkih društava , koja društva su trgovačkom društvu uhićenika, prema prethodnom dogovoru, izdavala račune za neobavljene usluge.

Ujedno, postoje osnove sumnje da je uhićeniku u tome pomagao drugoprijavljeni, na način da je pronalazio odgovorne osobe raznih trgovačkih društava i s njima dogovarao da trgovačkom društvu uhićenika izdaju  račune za neobavljene usluge . Nakon što bi plaćanje bilo izvršeno, po nalogu drugoprijavljenog, odgovorne osobe tih društava podizale bi novčana sredstva i predavali mu ih, a drugoprijavljeni ih je predavao uhićeniku.

Na opisani način uhićenik si je pribavio imovinsku dobit u iznosu od najmanje 3.244.121,73 kn , za koji je oštetio trgovačko društvo u kojem je odgovorna osoba - stoji na internetskim stranicama ŽDO-a .

Prije dva tjedna ispitao ga USKOK

Podsjetimo, Josip Klemm je prije dva tjedna ispitan u USKOK-u zbog zajma od 4,142.966 kuna odobrenog KK Cibona kako bi se platila odšteta KK Zagreb za prelazak košarkaša Darija Šarića u Cibonu. Klemm je tada izjavio kako je taj transfer bio samo jedno od usputnih pitanja.

- Ne znam uopće u kojem sam svojstvu ispitan: svjedoka ili osumnjičenog, nisam ništa shvatio - rekao je tada Klemm.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 512
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C