To je to što me zanima!

'Zbog gaze je već trebala biti mrtva nekoliko puta'

Stanislav Rupčić, koji je operirao Sanju Krajcar (37) iz Senja, kaže da je bio začuđen vidjevši u njezinu trbuhu raspadajuću gazu iz 1988. godine
Vidi originalni članak

Ostala su mi 22 mjeseca do mirovine, ali ovako nešto u svojoj praksi nisam vidio, kaže riječki kirurg Stanislav Rupčić. On je u ožujku 2007. godine iz trbuha Senjanke Sanje Krajcar (37) umjesto tumora izvadio gazu. Operacijom ju je spasio od sigurne smrti. Liječnici su joj još 1988. godine kao 15-godišnjakinji u Dječjoj bolnici Kantrida nakon operacije zaboravili gazu, koju su kasnije dijagnosticirali kao tumor. Nekoliko liječnika riječkog KBC-a, koji iz razumljivih razloga nisu željeli da im spominjemo imena, napominju da slučaj Sanje Krajcar spada u kategoriju nevjerojatnih. Svi se slažu samo u jednom, imala je sreće.
- Dosad je trebala biti mrtva nekoliko puta. Kad gaza ostane u tijelu, oko nje se stvara gnojna pseudo-tumoralna struktura, za koju nitko sa sigurnošću ne može reći je li to tumor dok se ne otvori. Čudi me zašto to kirurzi nisu odmah operirali nakon dijagnoze tumora - kaže poznati riječki radiolog. Zbog liječničke pogreške Sanja je nakon nespjele nagodbe tužila riječki KBC iščekujući zadovoljštinu od oko milijun kuna.

ZA SVOJU BOL I PATNJU TRAŽI MILIJUN KUNA
Nakon teksta u 24sata Sanja kaže kako joj neprestano zvone telefoni. Svi se čude kako je preživjela. Nije imala snage ljudima objašnjavati svoju priču. Zbog pretrpljene boli od riječkog KBC-a traži milijun kuna.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Ira27 07.03.2010.

    Malo traži.

  • odbojkasica zd 07.03.2010.

    evala...

  • -mariela- 07.03.2010.

    Cuda ipak postoje i dobro je da je tako. Tko moze ovoj zeni platiti i kolika bi ta suma bila za sve te silne godine boli,straha i neizvjesnosti. Zamislite da toliko godina zivete sa spoznajom da imate tumor i cekate ono najgore a onda saznate da ste vi zdrava osoba. Slika ove sretno-nesretne zene odlicno pase u ovaj tekst. Na licu joj se cita sreca i nevjerica,tuga i zalost...treba to sve prezivjeti.Sok je to,koji izaziva ponovno prezivljavanje svih tih minulih godina i preispitivanje \"zasto se to dogodilo\". Zelim joj buducnost ispunjenu lijepim stvarima jer srece ima,i nek se u buducnosti sreca ne ocituje uz bol i patnju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare