To je to što me zanima!

Zbog haaške presude petorica branitelja počela štrajk glađu

Zagreb: Nezadovoljni su presudom generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, a ispod spomenika banu Jelačiću stavili su slike generala i hrvatsku zastavu
Vidi originalni članak

Ogorčen presudom hrvatskim generalima branitelj Ivan Velički (41) iz Zagreba je u 12 sati ispod spomenika bana Jelačića u Zagrebu počeo štrajk glađu. Uskoro su mu se spontano pridružila još četiri branitelja. Zvonko "Tigar" Lovrenčić, Branimir Delić "Sokol", Božidar Moro i Mario Bibek smatraju da je presuda generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču nepravedna i sramotna.

- Neka Europa vidi što mislimo o presudama. Mi nismo osvajali već se branili.Oni ovdje sude cijelom hrvatskom narodu - rekao je Velički koji je iskreno vjerovao da će generali biti oslobođeni. Ističe kako nakon 24 sata bez hrane glad uopće ne osjeća i da neće odustati od štrajka.

Branitelji imaju veliku podršku građana koji im stalno prilaze, čestitaju i razgovaraju s njima. Donose im cigarete i piće, a neki su im čak i novce htjeli dati. Također, mnoštvo građana svojim je potpisom dalo potporu protivljenju nepravednoj presudi.

- To je politički sud koji nas želi optužiti da smo mi bili ustaše i koljači. Mi smo samo oslobađali svoju okupiranu zemlju - rekao je Branimir Delić (39), pripadnik Pete gardijske brigade koji je u ratu sudjelovao od samog početka. Svi branitelji složno najavljuju da će sa štrajkom ići do kraja.

- Ako će oni dvije godine biti tamo onda ćemo mi dvije godine gladovati, ako uspijemo izdržati. Bit ćemo im potpora i suosjećat ćemo s njihovim patnjama - rekao je Zvonko "Tigar" Lovrenčić.

Idi na 24sata

Komentari 84

  • milan23-tips 22.04.2011.

    druze tito mi ti se kunemo...

  • cigan 22.04.2011.

    isti im bog... dal ce doma gladovat ili na trgu... tak i tak hrvatska je totalno propala.... koji smo to k... branili upoce...

  • komunista 21.04.2011.

    primitivno i jadno glume nikolica. ko da njih neko nesto pita.nek vide koji su samo kapital skupili ti nevini ljudi kako ih nazivaju a vratili se iz legije i sveta bez dinara pa nek strajkaju oni gladju za njega on kad se vrati ako se vrati nece ih ni pogledat

Komentiraj...
Vidi sve komentare