To je to što me zanima!

Zbog izgubljenih naljepnica vozači platili 158.700 kuna

Nova naljepnica o obavljenom tehničkom, a koja je 20 % skuplja od stare, lijepi se s vanjske strane stakla. Mnogim vozačima je otpala zbog snijega
Vidi originalni članak

Vozači, njih 529 su od 1. lipnja 2009. do 15. siječnja 2010. godine platili ukupno 158.700 kuna kazni jer na vjetrobranskom staklu nisu imali nove naljepnice o obavljenom tehničkom pregledu, piše Novi List. Naime nova naljepnica, koja je 20 posto skuplja od stare, lijepi se s vanjske strane stakla. Mnogi vozači su je uništili dok su sa stakla strugali snijeg, a na nekim se staklima smrznula na niskim temperaturama i odlijepila. Ako vozači izgube naljepnicu moraju kupiti novu koja stoji 8,47 kuna jer u protivnom plaćaju kaznu od 300 kuna. Ako samo deset posto vozila od njih ukupno 1,5 milijuna svake godine izgubi naljepnicu, država će zaraditi 1,27 milijuna kuna. Ako pak samo od jedne izdane naljepnice po vozilu država godišnje zaradi 12,7 milijuna kuna, znači da bi s, primjerice, 20 posto izgubljenih naljepnica mogla zaraditi dodatna 2,5 milijuna kuna.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • elenao 20.01.2010.

    Ako mislite da je ovo lopovluk,raspitajte se sta se dogada na carini.Mi smo jedina drzava gdje postarina za proizvod ulazi u osnovicu za carinu&pdv i sve ostale troskove A da nepricam da se placa i otvaranje i zatvaranje paketa(?!?),mislim pa to je carinicima vec u opisu radnog mjesta, ne kuzim kakva im je to fora.

  • Malkavian 20.01.2010.

    Aha....znači opet pljačka! i sad pitanje glasi: GDJE su ti silni novci?! Neka mi to netko objasni..zgrnu silnu lovu na svim mogućim prirezima, porezima, pomoću tih naljepnica, telefonije..i skupi se tu lijepi iznos, a novac nestane..Kome ide taj novac na kraju? -.- Zna se kome.

  • goggg 20.01.2010.

    Treba pitati pravnike malo o tome problemu, ja sam naljepnicu platio i više neću dok mi ne istekne registracija, a ni kaznu neću platiti pa da vidimo tko je u pravu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare