To je to što me zanima!

Zbog južine otvorili terase, u Senju izmjerili 17 stupnjeva

Južina je u Hrvatsku donijela visoke temperature za ovaj dio godine. Cijeli dan će biti toplo, no oblačno. Ponegdje je moguća i kiša. U subotu će također biti toplo
Vidi originalni članak

Val toplog vremena zahvatio je u petak cijelu zemlju. Temperature su bile iznad prosjeka. U Senju je u 14 sati izmjereno 17 stupnjeva, u Delnicama sat ranije 16, a u Novoj Gradiški 15. Neoubičajeno visoke temperature, južni i jugozapadni vjetar praćeni lošim biometeorolškim uvjetima nastavit će se do utorka.

- Dnevne temperature idućih nekoliko dana bit će do 13 stupnjeva, a na Jadranu i koji stupanj više. Ni jutarnje neće biti ispod nule. Blago zahlađenje očekuje nas tek u utorak. No ni to neće biti značajniji pad. Temperature na kopnu od utorka kretat će se od jedan do šest stupnjeva, a na Jadranu će i dalje biti iznadprosječno toplo - kaže Mladen Matvijev iz Meteo centra. Biometeorologinja Lidija Srnec upozorava na utjecaj toplog vremana na organizam.

- Mnogi će biti umorni, razdražljivi, a moguće su i glavobolje i tegobe sa snom. Stoga savjetujemo ljude da se manje naprežu te da prehranu prilagode uvjetima, odnosno da jedu nešto laganiju hranu - savjetuje biometeorologija te dodaje da će najviše patiti meteoropati i kronični bolesnici.

- Oni će jače osjećati tegobe od kojih inače pate. Stoga je vrlo važno da nastave svoju terapiju - zaključuje Srnec.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • dashi 08.01.2011.

    ljudi moji samo vi sjedite na kavama...da nije vas nebi mi konobari imali što raditi..i mi bi bili na birou...

  • something different 07.01.2011.

    Ne mogu vjerovati, non-stop se žale, a samo sjede.Da vas nije toliko na kavama,ne bi to ni primjetili.Čovječe,ujutro u 9,u podne ili u 6,nije bitno,uvijek kafići imaju prometa.Zašto?Pa nitko ne radi...dobro,samo konobari.

  • mirjana2902 07.01.2011.

    dali netko radi u ovoj rvackoj osim nas par budala.ajmo svi na kavu i sjedimo na terasi po cijeli dan bravo rvacka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare