To je to što me zanima!

Zbog klora u bazenu završili u bolnici: Sva djeca puštena kući

Sve smo ih zbrinuli na pedijatriji, pregledali su ih specijalisti ako je za to bilo potrebe, dali smo po potrebi kisik, infuziju i kortikosteroide, rekao je pedijatar OB Pula Mladen Jašić
Vidi originalni članak

Sva djeca koja su u ponedjeljak nakon udisanja klora s porečkog otvorenog bazena u Lanterni na području Tar-Vabrige istog su dana puštena kući. 

INCIDENT U POREČU Čak 13 djece u bolnici: Pozlilo im je nakon kupanja u bazenu

- U ponedjeljak oko 13.45 sati dobili smo dojavu Hitne medicinske pomoći da će nam doći 13-ero djece u dobi od 4 do 15 godina koja su bila u blizini bazena s očito većom koncentracijom klora. Većinom je bila riječ o probavnim i respiratornim smetnjama. Sve smo ih zbrinuli na pedijatriji, pregledali su ih specijalisti ako je za to bilo potrebe, dali smo po potrebi kisik, infuziju i kortikosteroide. Svi liječnici i medicinske sestre iz jutarnje smjene produžili su rad dok sva djeca nisu bila zbrinuta. Sva su potom u roku nekoliko sati puštena kući - rekao nam je dr. med. spec. pedijatar Mladen Jašić. 

Podsjetimo, u ponedjeljak poslije 13-ero djece prevezeno je u OB Pula zbog kašlja i povraćanja. Medicinsku pomoć zatražila je i majka jednog djeteta. 

Dio roditelja se odmah uspaničio, ali nije bilo većih poteškoća. Na mjestu događaja uzorke vode uzeo je i Zavod za javno zdravstvo, a rezultati će biti poznati naknadno. Doznali smo da su u pitanju djeca strani državljani. 

- Danas je došlo do tehničkog kvara na sustavu jednog bazena na Lanterni. Poduzete su sve mjere kako bi se kvar uklonio te se u skladu sa standardnim procedurama i važećim propisima sve mjere provode u suradnji s nadležnim tijelima. Nekolicina djece su zbog udisanja klora iz mjera predostrožnosti pregledana u pulskoj bolnici. Prema informacijama do kojih smo uspjeli doći, djeca se osjećaju dobro. Žao nam je zbog nastalog događaja i roditeljima djece stojimo u potpunosti na raspolaganju za sve što je potrebno - priopćili su iz Valamar Riviere.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Demetrius 10.07.2018.

    Malo sam dekoncentriran pa mi tesko ispalit biser mudrosti za ovaj clanak.

  • najiram 10 10.07.2018.

    ha skupo če vas to koštati...neznam čemu klor i morsku vodu...znaći da ne stoji činjenica da je more ćisto i zdravo za kupanje....

Komentiraj...
Vidi sve komentare