Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
24 komentara

Čak 13 djece u bolnici: Pozlilo im je nakon kupanja u bazenu

Danas je došlo do tehničkog kvara na sustavu jednog bazena na Lanterni. Poduzete su sve mjere kako bi se kvar uklonio. Žao nam je zbog nastalog događaja, priopćili su iz Valamar Riviere

Foto: Ivan Grgat/24sata
24 komentara

Djeca su na sreću dobro. Dio je već otpušten kući. Neki si primili kisik u bolnici a nekima je bila  potrebna infuzija. Oni koji su imali blage tegobe neće se dodatno podvrgavati pretragama. Nema težih komplikacija, rekao je Elvis Morima, glasnogovornik pulske bolnice.

Ukupno 13 djece u dobi od pet do 15 godina zatražilo je pomoć liječnika nakon što su se okupali na bazenima u Lanterni na području Tar -Vabrige..

Poruka je stigla policiji u ponedjeljak u 13.10 sati da djeca imaju problema s disanjem i da jako kašlju. Policija na terenu i obavlja očevid. Neku djecu su roditelji odveli na hitnu u Poreču, ali su svi upućeni u pulsku bolnicu. Pomoć liječnika je zatražila i majka jednog djeteta. 

- Djeca su povraćala i imala su smetnje disanja - doznajemo neslužbeno u pulskoj bolnici.

Talijanska državljanka kad se našla na mjestu događaja rekla da su pomoći zatražilo najprije dvoje djece. Nakon toga su se javila i ostala djeca koja su imala probleme sa disanjem i kašljem. Dio roditelja se odmah uspaničio ali nije bilo većih poteškoća. Na mjestu dogadjaja uzorke vode uzima i Zavod za javno zdravstvo, a rezultati će biti poznati naknadno. Policija još obavlja očevid i u trenutku objave teksta nije bilo više informacija. No,ipak doznajemo da su u pitanju djeca strani državljani. 

- Danas je došlo do tehničkog kvara na sustavu jednog bazena na Lanterni. Poduzete su sve mjere kako bi se kvar uklonio te se, u skladu sa standardnim procedurama i važećim propisima sve mjere provode u suradnji s nadležnim tijelima. Nekolicina djece su zbog udisanja klora iz mjera predostrožnosti pregledana u pulskoj bolnici. Prema informacijama do kojih smo uspjeli doći, djeca se osjećaju dobro. Žao nam je zbog nastalog događaja i roditeljima djece stojimo u potpunosti na raspolaganju za sve što je potrebno - priopćili su iz Valamar Riviere.

Foto: Ilustracija

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message