To je to što me zanima!

Zbog kockarskih dugova od biznismena do razbojnika

Ivan Penić je od studenog 2008. do veljače sa plastičnim pištoljem pljačkao benzinske, lutriju i ljekarnu. Financijski savjetnik uživao je i u kocki
Vidi originalni članak

Ivana Ivicu Penića (41) nepravomoćno su osudili u petak na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu na šest godina zatvora zbog pet razbojstava. Od studenog prošle godine do veljače plastičnim je pištoljem opljačkao benzinske postaje, poslovnice Hrvatske lutrije i ljekarnu, a “zaradio” je 70 tisuća kuna. Penićevi bližnji nemalo su se iznenadili njegovim uhićenjem jer ga znaju kao uspješnog biznismena. Pravni fakultet završio je za tri godine. No on je, osim u poslu financijskog savjetnika, sportu i humanitarnom radu, uživao i u kockanju. Poker ga je odveo u dugove i novac je posudio od kamatara. Penić je jučer na sudu rekao kako se zbog kocke, u bunilu, odlučio na pljačke.
- Ovo je bio najgori period u mom životu. Molim ljude koji su to morali pretrpjeti da mi oproste - rekao je Penić u završnoj riječi. Psihijatrijski vještak rekao je da se Penić u djetinjstvu osjećao nevoljeno te da ima potrebu da se stalno dokazuje. Predložio je njegovo psihijatrijsko liječenje, što je sud i prihvatio.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare