To je to što me zanima!

Zbog migranata je potrebno više policije u Gorskom kotaru

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina upozorio je u ponedjeljak kako policija sve teže nadzire "zeleni dio" državne granice na području Gorskog kotara, jer se povećao pritisak ilegalnih migranata
Vidi originalni članak

Suočeni smo s ozbiljnim problemom i to ne od jučer. Naravno da se taj problem u međunarodnom smislu treba rješavati tamo gdje nastaje, tamo gdje nastaju migracije, no to je globalna priča i mi na to ne možemo utjecati. Ono na što možemo utjecati jest sigurnost naših granica, prije svega na granici s Bosnom i Hercegovinom, rekao je Komadina na konferenciji za novinare.

 Stoga je, dodao je, zamolio ministre obrane i unutarnjih poslova te u pismu i premijera Andreja Plenkoviću da, uz činjenicu da primorsko-goranska policija ulaže nadljudske napore s resursima s kojima raspolažu, pošalju joj se dodatne snage u pomoć, "jer je jako teško kontrolirati zeleni dio županije kada se migranti rasprše".

 Naglasio je da su mještani Gorskog kotara uznemireni i zabrinuti za svoju sigurnost, da se ne želi stvarati panika, ali i kako je 'činjenica da se, pogotovo s dolaskom proljeća, povećava taj migrantski pritisak i tu očekujem adekvatni odgovor resornih ministarstava'.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • 09051959v 14.05.2019.

    Rano su se sjetili reagirati, taj problem postoji već duže vrijeme ali smatra se da situacija nije alarmantna. Naravno da oni koji tu ne žive neznanju šta se događa. Mi koji tu živimo ogorčeni smo jer nemamo više svoj mir i sigurnost. Uništavaju sve objekte u kojima nitko ili povremeno netko živi. Stvaraju nered a neki postaju i nasilni. Onemogućen nam je odlazak u šumu, jer ih se bojimo . Zaključavamo se u kuće prije mraka jer neznamo šta možemo od ovih balavaca sve očekivati.Neka idu od kuda su došli, neka se bore u svojim zemljama gdje su trebali i ostati. Kod nas u naš mirni Gorski kotar nisu dobrodošli iako smo mi uvijek prihvaćali ljude odsvakuda, bez obzira na nacionalnost i vjeru i nikada nije bilo problema ali ovo nisu dobronamjerni ljudi nego štetočine.

  • uvijekkontra 14.05.2019.

    Jos kad bi drug Bozinovic shvatio da se miranti secu kroz hrvatsku kao kroz svicarsi sir mozda bi i bilo kakve koristi.

  • 14.05.2019.

    Sve što sam ovdje pisala sada se događa. SVE ! Gorski kotar je okupiran migrantima. Uništavaju sve redom… obiteljske kuće, vikendice, planinarske i lovačke domove.Za sobom ostavljaju opustošene kuće, krevete na kojima su vršili nuždu, plahtu kojom su se brisali a na kojoj su spavali .Imate video na jubitu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare