To je to što me zanima!

Zbog naočala lažnjaka policija je uhitila muškarca u Biogradu

Prodajom navedenih sunčanih naočala, ovlaštenom zastupniku pričinio materijalnu štetu u iznosu od najmanje 304.000 kuna, kolika je vrijednost takvih originalnih modela na tržištu, rekli su iz policije
Vidi originalni članak

Prodavači lažnih markiranih naočala u Biogradu bili su meta policijske kontrole. Jedan od njih dobio je kaznenu prijavu jer je javnost dovodio u zabludu o podrijetlu proizvoda. Da je uspio prodati sve lažne naočale, zaradio bi više od 300.000 kuna.

- Policijski službenici Službe kriminalističke policije zadarske policijske uprave dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je protivno propisima o zaštiti žiga u trgovačkom prometu, nudio na prodaju sunčane naočale obilježene znakom koji je istovjetan zaštićenim žigom i tako javnost doveo u zabludu o podrijetlu proizvoda. Naime, sumnjiči ga se da je 14. srpnja u Biogradu, na prodajnom štandu, kao vlasnik trgovačkog obrta nudio na prodaju 338 komada sunčanih naočala s logom zaštićene marke, a za koju nije posjedovao dokumentaciju i račune - javlja Ivana Grbin, glasnogovornica policije.

Sunčane naočale oduzeli su mu policajci, koji su protiv 36-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnijeli kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Povreda žiga.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da bi prodajom navedenih sunčanih naočala, ovlaštenom zastupniku pričinio materijalnu štetu u iznosu od najmanje 304.000 kuna, kolika je vrijednost takvih originalnih modela na tržištu - kaže Grbin.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • ZnamoDaSmeta 27.07.2020.

    I željezo se kuje dok je vruće...

  • danijel horvat 27.07.2020.

    Kolko ja vidim taj ozbiljno ugrožava državni poredak i pravosuđe a ne tam nekakvi Todorić, Horvatinčić i niz političara na bitnim funkcijama.

  • 27.07.2020.

    Pa odakle su ti pristigli što po hrvatskoj prodaju sve i svašta , istina neki su od njih i tamniji jer nisu postavili suncobran na štand krivotvorenog otpada !

Komentiraj...
Vidi sve komentare