To je to što me zanima!

Zbog novih trošarina šverc cigareta će porasti za 15%

Predsjednik Uprave TDR-a kaže kako će se udjel nelegalnog tržišta povećati za čak 15 posto. U trošarinama ne vidi baš nikakav interes države
Vidi originalni članak

Povećanje trošarina za cigarete ne samo da neće popuniti državni proračun nego će dovesti do većeg šverca pa bi korist od Vladine mjere na kraju mogli imati samo šverceri, upozorio je u četvrtak predsjednik Uprave TDR-a, Davor Tomašković. Dodao je kako će se udjel nelegalnog tržišta povećati za 15 posto, odnosno za 20 milijuna kutija cigareta. Kazao je da će država na trošarinama prikupiti 20-ak milijuna kuna, ali stotinjak milijuna kuna 'gubi' na PDV-u. Naveo je kako mu nije jasno gdje je tu interes države jer nema financijskog efekta. U TDR-u su za jednu kunu podigli cijene nekih cigareta jer bi im, u slučaju zadržavanja sadašnjih cijena, prihod pao za 100 milijuna kuna. Cijene Ronhilla, MC-a i Benstona ipak su ostale iste zbog, kako kažu, socijalne osjetljivosti i krize.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • mmarek10 27.08.2010.

    motajte škiju a njih ko šiša.

  • stari mudrac 27.08.2010.

    nema šverca ! nitko ne može toliko šlepera dovesti neviđeno. a svi proizvedeni u TDRu. nisu ni ukradeni. vlasnik bi propao da mu na šlepere kradu. pola prijavi državi, a pola proda na crno. otkud bi inaće bio najbogatiji pojedinac u državi ?

  • 27.08.2010.

    proda u bosnu za 8 kuna a mi kupimo za 10 kuna. svi sretni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare