To je to što me zanima!

Zbog ostavke predsjednika, Merkel je odgodila put u Rim

Posjet talijanskom premijeru je odgođen jer je predsjednik Njemačke Christian Wulff pod istragom i vjerojatno će podnijeti ostavku. Tereti ga se zbog zloporabe položaja
Vidi originalni članak

Njemačka kancelarka Angela Merkel telefonski je danas u razgovoru s talijanskim premijerom Marijom Montijem odgodila svoj današnji dolazak u Rim zbog političke situacije u Njemačkoj.

Merkel se u 12 sati trebala sastati s Montijem u palači Chigi, sjedištu vlade, a zatim u Quirinalu s predsjednikom Italije Giorgiom Napolitanom.

Posjet je odgođen jer je predsjednik Njemačke Christian Wulff pod istragom i vjerojatno će podnijeti ostavku. Tužiteljstvo u Hannoveru najavilo je da će zatražiti ukidanje imuniteta predsjedniku Wulffu zbog istrage koja se vodi protiv njega pod mogućom optužbom zloporabe položaja.

Wulff, dok je bio guvernerom Landa Niedersachsen, posudio je 500 tisuća eura od prijatelja poduzetnika s povoljnom kamatom od 4 posto. Kap preko čaše prelila je vijest o boravku Wulffa na otoku Sylt u hotelu u kojem je jedna noć 258 eura, a njegov je boravak također platio prijatelj poduzetnik. Wulff bi na današnjoj konferenciji za novinare mogao najaviti podnošenje ostavke.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Kardinal 17.02.2012.

    Da je kojim slučajem obnašatelj kakve dužnosti u Hrvatskoj prema Ratkovom prijedlogu taj bi mogao i od nekih qičke tražiti a ovako …… eto mu ga.

  • krnjevo 17.02.2012.

    A, jel' i njemu, možda, kćer živi i "studira" u Americi? Na čiji trošak?

  • Univerzum 17.02.2012.

    Eto još jednog nezaposlenog na njemačkom birou za nezaposlene.

Komentiraj...
Vidi sve komentare