To je to što me zanima!

Zbog poreznog duga je u Virovitici pala i prva ostavka

Bolje društvo možemo graditi ako političari i javni djelatnici primjerom pokažu da im je dobrobit zajednice preča od osobnog interesa, kaže predsjednik Siniša Prpić
Vidi originalni članak

Kada su su prije 4 godine prevarene štediše propale Štedno kreditne zadruge Virovitica, koji su pokradeni za više od 100 milijuna kuna, pokrenuli sudski spor odlučili su se za pravdu boriti i političkim sredstvima te su u Virovitici osnovali Hrvatsku stranku pravne države. Sudski postupak još je u tijeku, a da HSPD vjeruje u pravdu i moral potvrđuje i njihov današnji primer. Među više od 3600 dužnika u Virovitičko-podravskoj županiji, koji državi duguju više od pola milijarde kuna, našla se i njihova vijećnica Vesna Hercigonja s iznosom od 529.899,34 kuna.

Vijećnica Hercigonja: Dug je utužen i vraćam ga od 2006. godine

Virovitička poduzetnica, koja vodi knjigovodstveni servis, nije puno razmišljala te se svojoj stranci obratila kratkom izjavom: – U vezi sa dugom prema Poreznoj upravi, koji je objavljen na stranici Ministarstva financija, želim izjaviti da je dug utužen i da je u sporu zbog veličine iznosa. Uredno ga namirujem putem ovrhe na plaći svaki mjesec, a ovrha je nastupila 05. 10. 2006. godine. Ovim putem HSPD-u stavljam mandat na raspolaganje u Gradskom vijeću Virovitice, napisala je vijećnica Hercigonja.

Predsjednik Prpić: - Zbog 'Fimi medije' ostavku preporučamo i gradonačelniku Ivici Kirinu 

Na danas održanoj tiskovnoj konferenciji čelništva HSPD-a u Virovitici istaknuto je da su prevarene štediše i članovi stranke na svojim leđima najbolje osjetili višegodišnji nemar državnih institucija i državnih službenika. 

- Glavni odbor stranke potvrdio je odluku gospođe Hercigonja, pa će ju već na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća Virovitice zamijeniti gospodin Ivan Špehar. Naša stranka nije htjela biti ničiji talac u Gradskom vijeću Virovitice, jer drži do morala i pravednosti. Stoga i čin ostavke preporučamo i gradonačelniku Ivici Kirinu koji je bio optuženik u slučaju 'Fimi medija', jer smo uvjereni da bolje i uspješnije društvo možemo graditi samo ako političari i svi javni djelatnici vlastitim primjerom pokažu da im je dobrobit zajednice preča od osobnih interesa, izjavio je predsjednik Siniša Prpić.



Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare