To je to što me zanima!

Četvero kolabiralo: Vatrogasci u borbi s vatrom i dehidracijom

Zagrepčani u šoku gledaju požar koji se širi iz sportske dvorane na Jelenovcu. Vatrogasci su na terenu i gase vatru, a zbog ogromnog dima u prekidu su autobusne linije u tom dijelu grada...
Vidi originalni članak

Kako doznajemo s požarišta je Hitna pomoć pomogla četiri vatrogasca koji su kolabirali od vrućine. Vatra se navodno proširila i na šumu, a navodno isijava nekoliko kuća. Izgorjelo je više automobila.

POGLEDAJTE VIDEO:

Provjeravaju kakvoću zraka

- Ozlijeđen je zapovjednik, nagutao se dima, a operaciju je preuzeo njegov zamjenik. Sve je pod kontrolom. O razmjerima štete se ne zna zasad. Izgorjeli su restoran i dvorana. Trafostanica je spašena, ali se još ne zna radi li - rekao je pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić.

- Tu je 80 vatrogasaca, 15 auta DVD-a, Institut za medicinska istraživanja provjerava kakvoću zraka. Ali nema nikakvih opasnosti. Ništa nije ugroženo. Sve je pod kontrolom - dodao je, prenosi N1.

- Zbog visokih temperatura i stanja na požarištu dolazi do brze dehidracije gasitelja  pa su Gradske ljekarne Grada Zagreba poslale u pomoć dostatne količine Rehidromixa kako bi se intervencija mogla privesti kraju. U požaru su izgorjele dvorana i restoran koji se nalaze u sklopu ŠRC Jelenovac. Uzrok požara znati će se nakon što službenici Policijske uprave zagrebačke obave očevid - priopćili su iz Ureda za upravljanje hitnim situacijama.

- Ovo je užas, pa dim je prekrio cijeli grad, rekla nam je čitateljica koja je snimila požar usred Zagreba. Zasad je poznato da su vatrogasci na terenu, a točan uzrok požara u Športskom-rekreacijskom centru Jelenovcu i obiteljskoj kući doznat će se nakon očevida.

POGLEDAJTE VIDEO:

Obitelj Hala su vlasnici i upravitelji centra

Sportski centar Jelenovac je u privatnom vlasništvu obitelji Hala. Uz sportsku dvoranu, u centru je i restoran i kafić. Osnivač centra Slavko Hala je manje poznat širokoj javnosti. Opisivan je kao poduzetnik i nogometni stručnjak koji ima dobre veze u vrhu hrvatskog nogometa. Tako je o njemu pisao Samoborski glasnik kada je preuzeo NK Samobor i "preporodio ga".

U međuvremenu je jedna Halina tvrtka koja je upravljala sportskim centrom otišla u stečaj. Otišla je u stečaj i njegova građevna tvrtka. Sportskim centrom sada upravlja tvrtka ŠRC Jelenovac koji vodi njegova kćerka Andrijana Hala Šamarinec. 
Imaju 16 zaposlenih, prihode kroz godine od dva do tri milijuna i dobit oko 60-ak tisuća kuna.

POGLEDAJTE VIDEO:

ZET je objavio kako zbog intervencije vatrogasaca ne vozi autobusna linija 139.

 

Idi na 24sata

Komentari 148

  • Krešo_1_1 07.07.2017.

    ebeš takvog domačina. Ima restoran a vatrogasci se ruše od žeđi

  • SOTONIST 07.07.2017.

    Hahahaha.Izgorit cete svi u paklenoj vatri zbog svojih zlocina.

  • duje912 07.07.2017.

    hebote ko da su u ZG bombaši samoubijice aktivirali prsluke po gradu....mali požar a oni bi odma elementarnu nepogodu...a kad gori po dalmaciji onda ko nas šiša jel purgeri???

Komentiraj...
Vidi sve komentare