To je to što me zanima!

Zbog računa za macchiato i čaj ugostitelju kazna od 25.200 kn

Kažnjeni rovinjski ugostitelj zbog navodnog neizdavanja računa za macchiato i čaj u vrijednosti 22 kn morat će platiti kaznu od preko 25 tisuća kuna
Vidi originalni članak

Nakon 23 kune napojnice pronađene kod novigradskoga konobara u jednom obiteljskom hotelu s 4 zvjezdice vlasnik je kažnjen za 25.200 kn. Ovih se dana slična situacija ponovila na u Istri i to u Rovinju.

Rovinjski ugostitelj rekao je da je dobio kaznu nakon ''neposrednog opažanja ovlaštenog carinskog službenika'' koji je utvrdio kako konobar nije izdao račun.

'TO SE INAČE DOGAĐA DRUGIMA' Kakav dan na poslu: Milijarder konobarici ostavio 40.000 kn

Kažnjeni rovinjski ugostitelj prema pisanju Glasa Istre rekao je kako su konobari izdali račun za macchiato i čaj u vrijednosti 22 kn koje su naručili i ostavili ga na stolu. Međutim, do greške je došlo kada su gosti na odlasku odlučili piće platiti za šankom kod pipničara gdje nisu ponijeli račun sa stola.

Šanker ih je pitao što su popili nakon čega im je naplatio račun od 22 kune. Carinski inspektori tom prilikom nisu zatražili račun od gostiju, već su automatski podnijeli prekršajni postupak vezan za neizdavanje računa. 

-Posebnost ovog slučaja svodi se na problematiku (ne)izdavanja računa koje je utvrđeno neposrednim opažanjem ovlaštenog carinskog službenika. Pitam se što neposredno promatranje znači u trenutku kad imate gosta od kojeg ste, navodno, naplatili račun bez računa, a niste našli za shodno da ga kao inspektor bilo što upitate ili ne daj bože zatražite račun - rekao je za Glas Istre anonimni sugovornik.

NAŠLI 23 KUNE VIŠKA U HOTELU Ugostitelji o kazni: Svaku lipu nama gledaju, a velike se pušta

Nedavno smo pisali i o vlasniku obiteljskog hotela iz Dubrovnika kojem je Ministarstvo financija poslalo kaznu od 25.200 kuna zbog 23 kune napojnice pronađene kod konobara. Vlasnik nam je rekao kako je osim kazne na ime tvrtke od 20.100 kn još morao platiti 5100 kuna kao vlasnik hotela. 

Idi na 24sata

Komentari 72

  • lale03348 19.02.2020.

    samo dajte,udri po sirotinji,bogate ne dirati el tako hdz-ci?????????

  • MallaSanja 19.02.2020.

    nekada se dogodi da konobar ni nema dovoljno kovanica u novcaniku da odvoji mancu.meni se to dogodilo jako puno puta...pa izmisljaj toplu vodu,trci mijenjat okolo da ne doleti inspekcija i opali te po dzepu zbog 5kn viska... kad je guzva ne mozes ni sjest,ni popit casu vode a kamoli da pojedes nesto ili odes na wc.visak do 20-30kn bi se trebao tolerirat zbog toga

  • pijevac 19.02.2020.

    To je u redu...tko je nepošten, mora znati da će to platiti jednom ili više puta...tko zna koliko je toga na crno zamračio...

Komentiraj...
Vidi sve komentare